Slovenija
25 ogledov

Zahtevali odkup, v igri spet najem

Alojz Muhič Jerca Božič Kranjec
RIC. Županova stranka za februar napoveduje predstavitev rešitve domnevno spornega najema prostora.

Nimam nobenih informacij, kako želi občina urediti naše prostore. Še vedno potekajo pogajanja, kako urediti pogoje, pod katerimi najemamo sedanje prostore,” pravi direktorica Razvojno-izobraževalnega centra (Ric) Novo mesto Marjeta Gašperšič. Medtem pa stranka župana Alojzija Muhiča Zveza za Dolenjsko (ZZD) trdi, da bodo že na februarski seji občinskega sveta pripravili “vse mogoče inačice rešitve tega zapleta”.

V igri spet najem

Zapletati se je začelo pred več kot enim letom, ko se je izvedelo, da bo občina za najem novih prostorov na Topliški cesti plačevala bistveno več kot za prejšnje, čeprav Ric tako velikih površin ne potrebuje. Občinski svet je julija lani sklenil, da mora občinska uprava začeti postopke nakupa prostorov za Ric po optimalni ceni. Na občini do zaključka redakcije niso pojasnili, ali kljub takšnemu sklepu sveta spet razmišljajo o najemu nekdanjih prostorov na Ljubljanski cesti. ZZD namreč trdi, da bo župan proučil vse, “od nakupa stavbe na sedanji do najema, odkupa ali lizinškega odkupa na nekdanji lokaciji”.

Eno obljube, drugo pogodba

Čeprav so nam ob selitvi obljubili, da gremo v najem za 15 let, je v pogodbi, ki sploh ni sklenjena z nami, temveč med občino in lastnikom, zapisano, da se prostori najamejo za pet let,” pojasnjuje Gašperšičeva. Dodaja, da si že dolgo želijo, da bi šli v lastne ali občinske prostore. ZZD obljublja, da bo imel zadnjo besedo občinski svet.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.