Slovenija
4590 ogledov

Zaradi pretepene sodnice izredni nadzor v UKC Maribor

ukc maribor Nino Verdnik
Ministrstvo za zdravje je v UKC Maribor zahtevalo uvedbo izrednega notranjega nadzora varstva osebnih podatkov, s čimer ugotavljajo domnevne nepravilnosti pri vpogledu v zdravstveno dokumentacijo bolnikov.

Nadzor naj bi bil povezan s primerom pred časom napadene sodnice Daniele Ružič, poroča spletni Večer. Posebna komisija naj bi preverjala (ne)upravičene vpoglede zdravstvenih in nezdravstvenih delavcev v zdravstveno dokumentacijo napadene mariborske sodnice, ki se je po za zdaj še nerazjasnjenem junijskem napadu zdravila v UKC Maribor. 

Nadzor naj bi se začel na začetku tega tedna, v mariborski bolnišnici pa so uvedbo nadzora Večeru potrdili.

Več kot 5000 vpogledov v sodničine izvide

Komisija, ki so jo imenovali v UKC Maribor, naj bi preverjala kar 249 strani oziroma več kot 5000 vpogledov v njene izvide. Ugotavljali naj bi, ali so zdravstveni delavci in sodelavci sodelovali pri zdravljenju pacientke oziroma ali so nezdravstveni delavci upravičeno vpogledovali v kartoteko. Po pisanju časnika naj bi preverjali obdobje enega tedna po hospitalizaciji bolnice.

Policija Brutalen napad Slovenija Sodnici večkrat zlomili roko, lobanjo in obrazne kosti

Primer še neraziskan

Primer mariborske okrajne sodnice je junija dvignil ogromno prahu, a za zdaj ostaja neraziskan. Policija je sicer ovadila njenega partnerja, a ga je sodnica pozneje v izjavi za javnost, ki jo je posredovala preko svoje hčere, vzela v bran in ovadila neznanega storilca.

Kot je takrat sporočila, se partnerja ne boji in zato tudi ne potrebuje odredbe o prepovedi približevanja. Ob tem je izrazila željo, da se prenehata "gonja in klevetanje njene družine z nepreverjenim in neresničnim pisanjem."

S Policijske uprave Maribor so takrat sporočili, da razumejo, v kakšnem položaju se nahaja oškodovanka, vseeno pa ne nameravajo polemizirati s člani njene družine ter komentirati razmer v družini. Mariborsko tožilstvo je od njih zahtevalo dopolnitev kazenske ovadbe, zato kriminalisti nadaljujejo zbiranje obvestil, preverjanje okoliščin in druge operativne ukrepe.

Hiša sodnice Slovenija Policija potrdila, da je osumljeni napada na sodnico pridržan

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
  • dd 09:29 02.avgust 2019.

    No, zdaj se močno pa vidi, kako so "preobremenjeni" zdravstveni delavci. Vestno delajo tudi tisto, kar ni njihova naloga.

  • mirror 15:58 01.avgust 2019.

    Raje naredite izredni nadzor na južni meji s Hrvaško, ki je luknjasta kot rešeto. Nadzor v UKC MB je samo zato, da se ne bi izvedela resnica.

  • mirror 13:34 01.avgust 2019.

    CSD-ji imajo vpogled v vse naše bančne račune, vezane vloge in ostale denarne transakcije. Banke pa trdijo, da so vloge tajne. Ja, malo morgen. Sodnica je javna oseba in zelo čudno je, da se tako skriva podatke. Je že leva ...prikaži veča elita zraven. Podobno kot pasja garaža.

Sorodne novice