Slovenija
21991 ogledov

Zdaj lahko preverite, ali so vam zaračunali preveč

FURS Saša Despot
Na spletni strani finančne uprave lahko preverite, ali boste dobili novo odločbo.

Zaradi napačnih vhodnih podatkov je Finančna uprava RS izdala napačne odmere obveznosti iz kmetijstva za leto 2021. Finančna uprava je odločbe izdala v začetku maja 184.564 zavezancem. Napačne odmere so bile posledica napačnih vhodnih podatkov o višini katastrskega dohodka od gozdnih zemljišč, ki so jih prejeli s strani geodetske uprave. 

Finančna uprava je po odkritju napake sporočila, da bodo vsem zavezancem, ki so prejeli napačne odmere, v juniju izdali nove odločbe. Zavezancem tako ni treba vlagati pritožb. 

Od danes lahko zavezanci prek spletne strani eDavki preverijo, ali jim bo Furs izdal novo odločbo ali ne. Zavezanci v iskalnik vnesejo svojo davčno številko, na podlagi česar bo iskalnik podal odgovor, ali bo izdana nova odločba ali ne.  

edavki preverjanje odločba | Avtor: FURS FURS

Čas za ugovor do 6. junija

Vsi davčni zavezanci, ki se s svojo odločbo ne strinjajo, hkrati pa ne bodo prejeli nove odločbe, morajo sami vložiti pritožbo zoper odločbo, ki so jo prejeli v začetku maja. Rok za vložitev pritožbe je do vključno 6. junija 2022.

Denar, štetje denarja Slovenija 185 tisoč ljudi prejelo davčno odločbo, ki bi lahko bila napačna

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • jakec1575 19:36 26.maj 2022.

    pod janso vse razpada. se fursu ne mores vec zaupat. najprej geodetska, pol csdji vsi povrsti izdajajo napacne odlocbe, ker crpajo napacne podatek, zdaj pa se furs.