Šport
444 ogledov

Ameriški zvezdnik obtožen posilstva

Antonio Brown Profimedia
Nove velike težave za zvezdnika.

Zvezdnik NFL-moštva New England Patriots Antonio Brown se je vnovič znašel v medijih zaradi suma posilstva svoje trenerke za fizično pripravo. V letih 2017 in 2018 naj bi jo zlorabil kar trikrat in na Floridi so že spisali obtožnico, poročajo ameriški mediji.

"Odločitev, da o tem javno spregovorim, je bila zelo težka. Moč sem našla v svoji veri, svoji družini in pri drugih žrtvah spolnih zlorab. A s tem sem se znebila tudi sramu, ki me je spremljal zadnje leto in ga predala storilcu," so v pisni obliki izjavo 29-letne Brittney Taylor povzeli njeni odvetniki.

Brown se je na obtožbe sicer že odzval, potrdil spolni odnos, a obenem zatrdil, da je šlo za sporazumno dejanje in s tem zanikal očitke o posilstvu.

le'veon bell Ob pol milijona Šport NFL zvezdo oropali dve 'goli' ženski

Zanimivo je, da gre pri športniku in domnevno žrtev za stara znanca. Že leta 2010 sta skupaj obiskovala verski pouk. Sedem let pozneje je Taylorjeva postala njegova osebna trenerka. Že leta 2017 naj bi jo spolno zlorabil dvakrat ter eno od dejanj priznal kasneje v neprimernih sporočilih, ki so prav tako del dokazov v tožbi.

Takrat je Taylorjeva prekinila sodelovanje s športnikom, pozneje pa spet začela z njim sodelovati, ko se je ta opravičil. Športnik naj bi takrat obljubil vse mogoče, nato pa naj bi 20. maja 2018 vnovič zlorabil svojo trenerko.

Mitch Petrus Vročinska kap Šport Nekdanji prvak umrl zaradi toplotnega udara

Enaintridesetletni Brown, ki velja za enega najboljših igralcev ameriškega nogometa na mestu 'wide receiverja', je bil v zadnjih mesecih sicer že pogosto v ameriških medijih. Že leta 2018 se je kot član ekipe Pittsburgh Steelers sprl s podajalcem Benom Roethlisbergerjem, nato pa je izpuščal treninge moštva. Pred to sezono je prestopil v Oakland, a za to moštvo  ni odigral niti ene tekme. 

Na zahodni obali ZDA se je namreč najprej sprl s trenerji, ker je nosil staro čelado, ki ni več skladna s pravili v ligi NFL, moštva pa bi lahko bila zaradi njih kaznovana. Nove čelade naj bi sicer povečale varnost igralcev. Brown je grozil tudi z upokojitvijo. A tu se je šele začelo. Zaradi spora glede čelade je Browv izpustil nekaj treningov, klub pa mu je zaradi tega pripisal kazen v višini 13.950 dolarjev. Igralec tega ni dobro sprejel in je poizkušal fizično obračunati z generalnim managerjem ekipe Mikom Mayockom. Raiders so imeli dovolj, sledila je prekinitev pogodbe.

Še isti dan je Brown nato sklenil pogodbo z aktualnimi pvaki. Za enoletno pogodbo z New England Patriots naj bi prejel 15 milijonov dolarjev, ob podpisu sodelovanja pa je prejel še bonus v višini devet milijonov.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The Patriot Way

A post shared by Boomin (@ab) on

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.