Šport
18435 ogledov

Bizaren incident na Giru: Američan v glavo udaril vodilnega kolesarja dirke

Joao Almeida Profimedia
Vodilni kolesar skupnega seštevka Dirke po Italiji je tekom 6. etape utrpel bizarno nesrečo, saj je pristal v zaščitni ograji, potem ko se je z glavo zaletel z drugim kolesarjem.

Nosilec rožnate majice za najboljšega kolesarja skupnega seštevka Dirke po Italiji Joao Almeida je še v sredo izjavil, da se pred četrtkovo etapo počuti povsem mirno v vodstvu dirke. Tudi sama 6. etapa je dejansko potekala precej mirno in vse je kazalo, da bo mladi Portugalec brez težav zadržal majico vodilnega vsaj še za en dan.

Joao Almeida | Avtor: Profimedia Profimedia

A stvari bi se lahko zelo zakomplicirale 37 kilometrov pred ciljem, ko bi v bizarni nesreči skorajda ostal ne le brez majice vodilnega, temveč bi lahko celo poškodovan zapustil dirko.

Kamere so namreč ujele Almeido, kako se je ustavil ob robu ceste, nato pa je vanj priletel eden izmed kolesarjev, tako da sta udarila z glavama, oba pa sta na koncu pristala na tleh, vodilnega kolesarja pa je celo odneslo v zaščitno ograjo.

Na vso srečo je bil mladi kapetan ekipe Deceuninck Quick Step sposoben nadaljevati z dirkanjem, tako da je v cilju ohranil 43 sekund prednosti pred prvim zasledovalcem, Pello Bilbaom.

Joao Almeida | Avtor: Profimedia Profimedia

"Imel sem težave, ker mi radio ni deloval. Bilo je zelo vetrovno in ker nisem želel riskirati nesreče z drugimi kolesarji, sem se odločil, da bo najbolje, da se ustavim in ga tam zamenjam. Toda eden izmed kolesarjev me je zadel od zadaj, tako da sem na koncu vseeno bil udeležen v nesrečo," je po etapi incident, ko je vanj priletel Brandon McNulty iz ekipe UAE Team Emirates razložil Almeida.

Portugalec je še potrdil, da je na srečo z njim vse v redu ter da se je celotna zadeva še srečno končala in da lahko še dalje uživa v nošenju rožnate majice: "Počasi sem se kar navadil na to rožnato. Je zelo poseben dres in rad bi ga zadržal za še vsaj nekaj dni."

Komentarjev 2
  • arthur 15:00 09.oktober 2020.

    To so krebilski članki. Kreteni jih pišejo, debili pa klikamo na clickbaite.

  • sam1 13:36 09.oktober 2020.

    Naslov pa naravnost za psihiatrijo,kot večina ničvrednih člankov z udarnimi naslovi,sramota za pisunčke,ki pišejo takšne naslove za tako plehko vsebino.....

Sorodne novice