Šport
6486 ogledov

Đokovićev oče zakuhal velikanski škandal v Avstraliji

Twitter
Srđan Đoković je z z nespametno potezo spet privabil neželeno pozornost na svojega sina.

Oče Novaka Đokovića se je znašel v središču škandala, potem ko se je na prizorišču uvodnega grand slama sezone fotografiral z navijači, ki so navkljub prepovedi v Melbourne Park prinesli rekvizite s proruskimi simboli, med drugim tudi zastavo s podobo ruskega predsednika Vladimirja Putina.

 | Avtor: Epa Epa

Srđan Đoković se je fotografiral v družbi moškega, ki je v rokah držal rusko zastavo, na majici pa je imel zapisan simbol 'Z'. Srđan naj bi jim podporo izrekel tudi z besedami: "Živeli Rusi."

Avstralska teniška zveza je potrdila, da so tamkajšnje oblasti v zvezi z neprimernimi zastavami ter simboli pridržale in zaslišale štiri obiskovalce. 

"Štirje ljudje so med zapuščanjem stadiona razgrnili neprimerne zastave in simbole ter grozili varnostnikom. Posredovala je policija, zaslišanje še vedno poteka. Varnost je naša prioriteta, zato tesno sodelujemo z varnostnimi službami in oblastmi," so sporočili.

Četverica nepridipravov je bila zaradi svojega početja kasneje izgnana iz Melbourne Parka. 

 | Avtor: Twitter Twitter

Avstralska teniška zveza je vse udeležence in obiskovalce turnirja še enkrat opomnila na prepovedi v zvezi s proruskimi in probeloruskimi simboli. 

"Igralce in njihove ekipe smo obvestili in še enkrat opozorili na obstoječo politiko v zvezi z zastavami in simboli. Odsvetujemo jim udejstvovanje v situacijah, ki bi lahko privedle do nemirov," so še sporočili.

Spet drama Šport Đokovića obtožujejo goljufanja na OP Avstralije

Komentarjev 8
 • Avatar lu.ckyss
  lu.ckyss 02:25 27.januar 2023.

  Če so dovoljene ukrajinske zastave na tribuni in lahko ukrajinski skrajneži motijo ruskega igralca med igro, potem ne vidim nobenega problema z rusko zastavo pred stadionom. In konec koncev je pravica vsakega, da se opredeli tudi do ukrajinsko - ruskega ...prikaži več spopada...To, da je dovoljena le ena zastava in en vidik, pa je čisti nacizem...

 • Avatar Mehičanka76
  Mehičanka76 01:26 27.januar 2023.

  Stari Đoko je provokator. Ne vem kako mu je uspelo vzgojiti tako cool otroka.

 • LukaMB 00:46 27.januar 2023.

  Mene motijo ukrop-fašistične nato teroristične zastave, kdaj jih bodo prepovedali? Največji genocidneži zahodni so in še vedno plapolajo. Kako je kaj s tem?