Šport
8 ogledov

Dve točki od senzacije

Sara Errani je proti Dinari Safini zamudila veliko priložnost za zmago. Žurnal24 main
Sara Errani je navdušila gledalce na velikem finalu OP Slovenije. Bojevita Italijanka je bila le igro oddaljena od odmevne zmage nad Dinaro Safino. V Portorož se bo z veseljem vrnila.
 
 

Vedela sem, da bo Safina veliko napadala. Proti njej je težko servirati, saj si neprestano pod pritiskom.

Sara Errani

 
Čestitke za dober nastop na srečanju, kako ste vi videli finalni obračun z Dinaro Safino?
Tekma je bila zelo borbena, žal se ni končala po mojih željah. Kljub vsemu menim, da je bila tekma zelo dobra.

Kako ste se počutili po prvem nizu, ki vam ga je uspelo dobiti?
V prvem nizu sem si pridobila prednost, drugi pa je morda minil celo prehitro. Po drugi strani pa mi je to ustrezalo, saj pred tretjim nizom nisem izgubila preveč energije.

Večino časa ste poskušali igrati na bekhend Safine. Ste le tega videli kot šibko točko nasprotnice?
Predvsem sem poskušala nasprotnici spremeniti ritem. Zaradi močnih udarcev Safine je težko igrati drugače. Na njeno bekhend diagonalo je težko odigrati paralelo, zato sem jo poskušala z diagonalami vreči iz ritma.

Sara Errani je kljub težavam s poškodbo trebušne prepone odigrala izvrstno. © Reuters

 
Ste v sedmi igri tretjega niza imeli občutek, da so sodniki naredili napako, ko so pokazali, da je ključna žogica Safine bila v igrišču?
Z moje strani vidim vse žogice, kot da so zunaj igrišča. V tem primeru pa nisem prepričana. Z mojega položaja se mi je zdelo, da je bila v avtu, je pa mogoče, da je bila čisto ob črti.

Vas je ta odločitev na koncu stala zmage?
Ne, morda sem zaradi tega postala le bolj živčna. Čutila sem namreč, da sem imela v tisti in potem tudi naslednji igri priložnost. Po mojem mnenju sem imela takrat priložnost, da spremenim potek srečanja.

Kaj menite, da je pretehtalo na koncu?
Srečanje sta pretehtali dve točki.

Ves čas srečanja ste imeli nekaj težav s serviranjem, kar se je pokazalo tudi v ključni igri. Vas je ob serviranju ovirala poškodba trebušne prepone?
Poškodba na to ni imela vpliva. Rahlo sem polomljena po vsem telesu, a poškodbe niso bile krive za poraz.

Kaj vam je na koncu zmanjkalo do uspeha?
V tem primeru mi je zmanjkalo le malo sreče.

Kljub vsemu pa ste kar enajstkrat izgubili svoj servis ...
Vedela sem, da bo Safina veliko napadala. Proti njej je težko servirati, saj si neprestano pod pritiskom. Že zaradi njene velikosti se ti zdi, da je igrišče manjše. Predvsem v tretjem nizu nisem bila zadovoljna s svojim serviranjem in nasploh vračanjem udarcev.

Vam je to, da ste se tako dobro kosali s številko ena svetovnega tenisa, vlilo nove samozavesti?
Veliko raje bi seveda zmagala (smeh). Kljub temu pa ti zagotovo takšen nastop vlije samozavest.

Že naslednje leto želi naskakovati novo zmago. © Reuters

 
Danes ste si z izvrstno predstavo zagotovo pridobili precej navijačev. Se nameravate naslednje leto vrniti in še enkrat naskakovati zmago?
Zagotovo se bom vrnila. Portorož je zelo lep, tukaj dobro igram in zadovoljna sem s tekmovalnimi pogoji. Predvsem pa se tukaj zelo dobro počutim, in če se nekje dobro počutiš, se tja želiš vrniti. Tukaj imam tudi lepe uspehe, saj sem lani osvojila turnir.

Na turnirju v Portorožu, ki se odvija na trdi podlagi, ste se odlično odrezali. Bodo zato pričakovanja pred OP ZDA večja?
Na turnirju v ZDA se prav tako igra na hitri podlagi. Sicer ne ravno na enaki kot tukaj, se pa uporabljajo enake žogice, ki mi ustrezajo. Želim si dobrega nastopa, pričakovanja pa zaradi dobrih predstav v Portorožu vendarle niso večja.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.