Šport
3469 ogledov

Ena največjih teniških zvezdnic vseh časov očeta odpustila kar preko e-maila

marija šarapova EPA
Marija Šarapova je razkrila, da je svojega očeta z mesta trenerja odpustila kar preko elektronske pošte.

Nikoli ni lahko odpustiti svojega zaposlenega in za marsikaterega šefa je ni bolj nadležne naloge, kot je vročanje odpovedi. A kaj storiti, če je omenjeni zaposleni vaš oče?

Nekdanja najboljša teniška igralka sveta Marija Šarapova je v enem izmed podcastov nedavno razkrila, da je svojega očeta in glavnega trenerja Jurija Šarapova leta 2008 odpustila kar preko elektornskega sporočila.

Marija Šarapova | Avtor: Profimedia Profimedia

V teniškem svetu in tudi nekaterih drugih športih je sicer zelo pogosto, da na začetku karier vlogo trenerjev opravljajo kar otrokovi starši. Tako je bilo tudi v primeru Šarapove, ki pa je leta 2008 začutila, da je čas, da si poišče profesionalnega trenerja, ki bi ji pomagal do še boljših rezultatov.

"V nekem trenutku sem mu morala pojasniti, da ne bo več moj trener. Čutila sem, da prihaja ta trenutek, ampak nisem vedela, kako mu naj to sporočim. Za očeta, ki je bil toliko časa vpleten v šport, še posebej tenis, ki je s hčerko osvajal turnirje za grand slam, je nekaj takega zelo težko. Toda na nek način je bil na to pripravljen. Njegovo največje darilo, ki mi ga je dal, je bilo to, da se je bil pripravljen sprijazniti z dejstvom, da se bo nekega dne moral oddaljiti od moje kariere," je spregovorila Šarapova.

šarapova | Avtor: Epa Epa

Ruska teniška zvezdnica je iskala način, kako naj svojega očeta čim manj prizadane. Po svojem tretjem osvojenem grand slamu je bil prepričana, da je našla rešitev. "Odločila sem se, da je najbolje, da to naredim preko elektronske pošte. Tako bom najbolje izrazila svoje misli in bo najenostavnejše. Oče se je zavedal, da se pripravlja nekaj takega, a verjetno ni pričakoval, da bom to naredila nemudoma po zmagi na svojem tretjem grand slamu. Nisem mu mogla pogledati v obraz."

Šarapova se je tako pri 21 letih odrekla očetove pomoči, brez njega v svojem strokovnem štabu pa je do konca kariere osvojila še dva grand slam naslova. Zanimivo je, da je do obeh preostalih naslovov prišla na peščeni podlagi Roland Garrosa, čeprav ni nikoli skrivala, da ji je ta podlaga najmanj povšeči.

marija šarapova | Avtor: EPA EPA

Šarapova se je upokojila leta 2020, do konca njene kariere pa so jo po očetu Juriju trenirali še Michael Joyce, ki je vlogo trenerja nekaj let opravljal skupaj z njenim očetom, nato pa do leta 2011 še v samostojni vlogi, Thomas Högstedt (2010-2013 in 2018-2019), Jimmy Connors (2013), Sven Groeneveld (2013-2018) in Ricciardo Piatti (2019-2020).

Odlična Rusinja je sicer preživela 21 tednov na prvem mestu lestvice WTA in je ena zgolj desetih igralk, ki jim je uspel karierni grand slam, saj je slavila na vseh štirih grand slam turnirjih. Vse skupaj je osvojila 36 posamičnih naslovov in tri med dvojicami, na olimpijskih igrah 2012 v Londonu pa se je okitila s srebrno medaljo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice