Šport
209 ogledov

Ena poškodba in vsega bo v trenutku konec

Andy Murray Epa
Nekdanji prvi igralec svet Andy Murray zadnja tri leta igra z delno umetnim kolkom.

Britanski teniški zvezdnik Andy Murray je priznal, da ga le ena hujša poškodba loči od prisilne tekmovalne upokojitve. Trikratni zmagovalec turnirjev za grand slam si pri svojih 35 letih sicer še vedno želi igrati na teniških turnirjih, "če bo v formi".

Murray je prestal dve operaciji kolka v letih 2018 in 2019, zaradi česar je večino zadnjih štirih let preživel na stranskem tiru.

Vendar se je Murray vrnil med prvih 50 na svetovni lestvici, potem ko se je letos uvrstil v finale na dveh turnirjih serije ATP v Sydneyju in Stuttgartu, medtem ko je njegova uvrstitev v tretji krog OP ZDA predstavljala njegovo skupno najboljšo kampanjo na turnirjih za grand slam po Wimbledonu 2017.

Roger Federer Saj ni res! Šport Federer obiskal Wimbledon, kar je sledilo, je šokiralo vse

Dvakratni zmagovalec Wimbledona je videl, da se je tekmec Roger Federer septembra umaknil iz športa po težavah s poškodbo kolena. Murray še ne želi slediti njegovemu zgledu.

"Če bo moje telo v dobri formi in bom še vedno sposoben tekmovati brez prevelikih nihanj v igri, bom še naprej igral," je dejal Murray.

"Ampak glede na starost, pri kateri sem, in težave, ki sem jih imel, ne morem gledati tako daleč vnaprej. Če bi imel hudo poškodbo, se verjetno ne bi niti skušal vrniti po njej."

andy murray | Avtor: Epa Epa

Murray je nazadnje treniral s trenerjem Ivanom Lendlom, nekdanjim slovitim češkim asom, saj želi na OP Avstralije prihodnji mesec nastopiti v vrhunski kondiciji.

"Tri tedne sem preživel na Floridi, kjer sem spravil v red svoje telo in nekaj delal tudi na svoji igri, in šlo mi je zelo dobro," je dejal.

"Vsekakor sem v boljši formi, kot sem bil. Veliko dela je bilo opravljenega v telovadnici, skušal sem nekoliko povečati svojo vzdržljivost, in upam, da mi bo to pomagalo naslednje leto."

Kamil Majchrzak Šokiran Šport Poljskemu asu se je podrl svet: "Začel sem najtežji boj v življenju"

"Nisem bil zadovoljen s tem, kako je potekala zadnja sezona, predvsem zadnjih šest mesecev z vidika telesne pripravljenosti, vendar je moja uvrstitev vseeno šla s 125. na 50. mesto v enem letu."

"Upam, da se bodo letos z delom, ki sem ga opravil, stvari še izboljšale in bom še vedno motiviran, da grem ven in tekmujem," je še povedal Škot.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice