Šport
51864 ogledov

Suspendiran eden največjih teniških igralcev vseh časov

Bob in Mike Bryan Profimedia
Zaradi promocije kockanja si je eden največjih teniških igralcev dvojic vseh časov nakopal 4-mesečni suspenz.

Svet tenisa je v zadnjih dneh pretresel velik škandal, potem ko si je legendarni igralec dvojic Bob Bryan skupaj z Mardyjem Fishem prislužil 4-mesečni suspenz zaradi obtožb o promociji kockanja.

Bryan se je sicer teniško upokojil leta 2020, Fish pa leta 2015, trenutno pa sta opravljala vlogo trenerja reprezentance ZDA, preden sta si s strani ITIA (organizacija, ki skrbi za integriteto tenisa) prislužila omenjeno kazen zaradi promocije kockanja preko socialnih omrežij.

mike bob bryan | Avtor: Epa Epa

Nekdanja odlična teniška igralca tako naslednje štiri mesece ne bosta smela opravljati svoje funkcije, prav tako pa bosta morala organizaciji plačati 10.000 dolarjev kazni, kar za igralca, ki sta tekom kariere zgolj z nagradami zaslužila 16 in 7 milijonov dolarjev, ne bo prevelik udarec.

Bob Bryan sicer slovi za morda celo najboljšega igralca dvojic vseh časov, saj je tekom kariere osvojil kar 23 grand slamov ter 119 turnirjev (večino od tega v navezi s svojim bratom dvojčkom Mikom Bryanom). Leta 2012 je dopolnil svoj karierni golden slam z zmago na olimpijskih igrah.

Mardy Fish | Avtor: Profimedia Profimedia

Spoštovanja vredno kariero pa si je ustvaril tudi Mardy Fish. Dobil je šest turnirjev glavnega ATP toura, medtem ko je bil zelo blizu olimpijskega zlata, potem ko je leta 2004 v Atenah osvojil srebrno medaljo. Nekaj časa je veljal za najboljšega ameriškega igralca, potem ko se je leta 2011 dokopal do sedmega mesta na ATP lestvici. Od leta 2019 dalje pa vse do nedavnega suspenza je opravljal vlogo kapetana ameriške teniške reprezentance.

Komentarjev 1
  • Avatar pantani
    pantani 10:41 04.december 2022.

    Prvič slišim za njeg!!!

Sorodne novice