Šport > Slovenija poka od ponosa
7696 ogledov

Kokoškov se je glede Gogija odločil drugače in ga presenetil

Goran Dragić
Selektor Igor Kokoškov se s kalkulacijami ne misli ukvarjati.

"To smo pričakovali. Na vsaki tekmi so zdržali do polčasa, mislim, da je bila le na eni tekmi razlika ob polčasu višja kot deset. Niso nas presenetili, a lahko je to reči, vseeno je treba izpeljati zastavljeno. Težka tekma. Morda sem slabše psihološko pripravil ekipo. To je kritika z moje strani, v vsako tekmo moraš vstopiti pripravljen. Se pa vidi, da igrajo brez vsakršnega pritiska in takrat je vse lažje. Na koncu sem zadovoljen z zmago, a je bilo nekaj nepotrebne nervoze v prvem polčasu, še zlasti v prvi četrtini," je po zanesljivi zmagi proti Islandiji, a nekoliko slabših prvih desetih minutah, ki so jih Islandci celo dobili, dejal selektor Igor Kokoškov.

Gašper Vidmar Slovenija Islandija EuroBasket 2017 Četrta zmaga Šport Islandci "zamrznjeni" na -27

Ta se je odločil, da bo kljub visoki prednosti v igri nekaj časa še zadržal Gorana Dragića. "Želel sem, da ostanemo resni do konca, zato je Goran tudi zaigral v zadnji četrtini. Želeli smo, da zadnji del igre nadaljujemo v pravi smeri. V štabu so mi predlagali, da ga zamenjam že prej, a sem se odločil drugače," je še dejal srbski strokovnjak.

"Pri 30 razlike sem res že mislil, da sem zaključil s tekmo. Plan je bil tak, da sicer igram, da ne bom imel popolnoma prost dan, da se malo raztečem na tekmi. In to je bilo v redu. Takrat sem mislil, da je res že konec in sem bil malce presenečen. Ampak tukaj sem zato, da igram," je dejal Dragić, ki ga je razveselila tudi stotica. "Jaka Blažič je dosegel stotico in mora plačati pijačo. Upam, da bomo šli čez sto tudi v četrtfinalu in pofinalu (smeh). Pokazali smo, da smo kvalitetnejši od Islandcev, ampak vsaka jim čast. Borijo se, imajo fenomenalne navijače, tako kot mi. Zvečer bomo imeli sestanek za Francoze in vem, da se bomo dobro pripravili na njih."

In kaj je o dvoboju s Francozi menil selektor? "Igrajo vse boljše in boljše. So izkušena ekipa, ki ima fizično zelo dobre atlete. Tudi njim bo ta tekma zelo veliko pomenila, tako kot nam. Pomerila se bosta najverjetneje najboljši moštvi te skupine. Naš pristop in ambicije bodo popolnoma enake, v vsako tekmo krenemo enako. Pripravljeni bomo," je še pred dvobojem Francije s Poljsko slovenskim novinarjem v Helsinkih dejal Kokoškov in še dodal, da spremlja rezultate v drugih skupinah, vendar "se s kalkulacijami ne ukvarjam."

Slovenija z morebitno jutišnjim uspehom proti Franciji osvojila prvo mesto v skupini in si tako v osmini finala zagotovila obračun s četrtim iz skupine B. Ob porazu bi bila druga, morda tudi tretja, če bi Finci dobili obe svoji preostali tekmi. Naredil bi se namreč krog treh reprezentanc s po štirimi zmagami in enim porazom.

V primeru uspeha Poljakov proti Franciji bi Slovenija sicer že pred srečanjem z galskimi petelini osvojila prvo mesto. Ob polčasu je Poljska vodila za osem točk (34:26), po zanje slabih zadnjih dveh minutah v tretji četrtini pa le še za eno (52:51). V zadnjem delu igre je bil izid izenačen še dobri dve minuti in pol pred koncem (69:69), nato pa so Francozi le pohodili plin do zmage z 78:75. Poljaki so v zadnjih trenutkih dvoboja sicer še zadeli met za tri točke. Prvo ime tekme je bil Thomas Heurtel (24 točk, 6 asistenc).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice