Šport
660 ogledov

"Ferrarija sem vozil s 300 km/h naravnost proti zidu"

Tyson Fury EPA
Nekdanji svetovni prvak je po največjem uspehu kariere preživljal težke čase.

Tyson Fury je leta 2015 premagal Vladimirja Klička in mu odvzel vse pasove za naslov svetovnega prvaka v težki kategoriji. To je bil Ukrajinčev prvi poraz po 11 letih. A uspeh Britancu ni prinesel nič dobrega.

Nekaj tednov po osvojitvi boksarskega Olimpa je Fury padel v depresijo, začel je konzumirati alkohol in droge. Hitro je ostal brez pridobljenih pasov. "Pil sem, drogiral sem se, noči sem preživljal s prostitutkami. Ko imate od otroštva le en cilj in ga nato uresničite ... Nisem vedel, kaj naj počnem naprej. Popil sem po 18 stekleničk močnih pijač, nato sem presedlal na viski in vodko," je v oddaji Joa Rogana dejal Fury, ki po boju za naslov svetovnega prvaka ni boksal tri leta. Zdaj se vrača, čaka ga dvoboj z Deontayjem Wilderjem.

"Ko sem bil še amater, sem si Kličkove boje ogledoval na televiziji. Naenkrat sem se znašel z njim v ringu in ga premagal. On je bil moj Everest. Poskušal sem se umakniti iz boksa, a to ni bilo dovolj. Vse sem poizkusil. Golf, streljanje v tarče, ponočevanja, striptiz kulbi ... Nič ni pomagalo. Občutil sem le praznino," je dejal boksarski šampion, ki v ringu ni doživel poraza.

tyson fury Vrnitev Šport Neverjetna preobrazba nekdanjega svetovnega prvaka

"Do takrat nisem jemal drog, nato pa sem redno jemal kokain, kokain in alkohol. Ko zdaj pogledam nazaj, bi kaj spremenil? Ne. Ker vem, da se je to enostavno moralo zgoditi. Zbujal sem se in razmišljal, da tako ne želim živeti, bližnjim sem samo povzročal težave, nihče me ni mogel spametovati. V glavi so se mi pojavljale nore misli." 

"Poleti 2016 sem si kupil nov ferrari. Vozil sem s tempomatom, kazalec pa je bil pri 305 km/h. Vozil sem naravnost proti betonskemu mostu. Vsega sem imel dovolj, želel sem le vse skupaj končati. Že sem se poslovil od življenja, ko sem zaslišal glas 'nikar, pomisli na otroke in družino, na sinove in hčerko, ki bodo odrasli brez očeta, na ljudi, ki jim bodo govorili, da je bil njihov oče slabič, da si je izbral najlažjo pot'. Malce pred mostom sem upočasnil in se ustavil ob cesti. Tresel sem se, bil sem prestrašen. Takrat sem si dejal, da je bilo to zadnjič, da sem razmišljal o samomoru."

Poiskal je pomoč. "Bil sem pri psihiatrinji, očetu je dejala, da sem povsem na robu samomora. Veliko ljudi mi je že prej dejalo, da moram spremeniti življenje, a se tega nisem zavedal. V hiši sem odšel v temno sobo in prosil Boga za pomoč. Nikoli prej ga nisem nič prosil. Čutil sem, kako mi solze polzijo po prsih, vedel sem, da tega ne bom zmogel sam. Skoraj sem se že sprijaznil s tem, da bom celo življenje alkoholik, po desetih minutah molitve pa sem vstal in se počutil lažjega, kot da bi z mene padlo veliko breme. Prvič od začetka krize sem čutil, da bo vse v redu," se je izpovedal Fury.

Tyson Fury Tudi brez pasov Šport Fury ostal brez dveh pasov in licence

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice