Šport
51 ogledov

Ferrer odrinil sodnika, a ušel kazni

david ferrer linijski sodnik op avstralije Youtube
Španski tenisač David Ferrer je med četrtifinalnim obračunom na OP Avstralije na dokaj neprijazen način odrinil linijskega sodnika, tretji igralec sveta pa jo bo odnesel brez kazni.

David Ferrer je v četrtfinalu OP Avstralije izgubil proti Čehu Tomašu Berdychu (1:6, 4:6, 6:2, 4:6), Špancu pa so med obračunom, na katerem ni našel pravega ritma, za nekaj trenutkov popustili živci.

Ko je hotel brisačo odložiti na stol ob robu igrišča, se je na njegovi poti znašel linijski sodnik, ki ga je Ferrer preprosto odrinil stran. Španski veteran, ki je lani prvič v karieri nastopil v finalu turnirja za grand slam, je na tiskovni konferenci po srečanju dejal, da je podlegel napeti situaciji. ''Bil je živčen trenutek, nič drugega,'' je zatrdil Ferrer in dodal: ''Kasneje sem se mu opravičil. Nič posebnega.''

Takoj po obračunu so se začela ugibanja, kakšna kazen bo doletela Ferrerja, po poročanju The New York Times pa jo bo 31-letnik odnesel brez posledic. ''Opravili smo preiskavo. Nadaljnjih ukrepov ne bo,'' je povedal Wayne McEwan, eden od sodnikov na OP Avstralije.

Jezo nad linijskim sodnikom je pred slabima dvema letoma na turnirju v Londonu znesel tudi Argentinec David Nalbandian, ki se je upokojil oktobra lani.

''Nalby'' je v izbruhu jeze brcnil oglasno desko in poškodoval linijskega sodnika. Čeprav je vodil z 1:0 v nizih, ga je glavni sodnik diskvalificiral in zmago dodelil Hrvatu Marinu Čiliću.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.