Šport
14229 ogledov

Hrvaški tabor našel razlog: Sodniki so usmerili dvoboj

Nenad Šoštarić Profimedia
Hrvaški tabor nezadovoljen s sojenjem, v slovenskem veliko zadovoljstvo po visoki zmagi.

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je na domačem evropskem prvenstvu prišla do pomembne zmage v drugem delu tekmovanja, izbranke črnogorskega strovnjaka Dragana Adžića so v Stožicah s 26.18 premagala Hrvatice. Te so po izenačenem prvem polčasu povsem popustile v drugem, ko so šele v 49. minuti dosegle svoj drugi zadetek v polčasu, prvega iz igre. Slovenska prednost je v tem času poskočila na šest zadetkov prednosti.

"Nikogar ne moreš premagati s samo šestimi zadetki v polčasu. Imeli smo preveč hitrih strelov s sredine," je za hrvaški RTL po tekmi izjavil selektor Nenad Šoštarić in dodal: "Nimamo veliko za govoriti. Obramba je bila še kar Ok, čeprav je na koncu začela pokati. Ob napakah pa smo zgrešili še veliko 'zicerjev', njihova vratarka pa je bila igralka tekme."

Nataša Ljepoja EP Šport Slovenke v drugem polčasu razbile Hrvatice

Ob težavah s poškodbami in odsotnosti nekaterih igralk je zpostavil še sojenje: "Niti ene sedemmetrovke niso dosodili na naši krožni igralki, ko je streljala, pri Sloveniji pa je bilo to malce drugače. Ampak nimamo se kaj pritoževati, v napadu smo bili slabi. Igrali smo samo prvi polčas."

Sodniški kriterij je zmotil tudi krožno napadalko Ano Debelić: "Dovolili smo, da nas sodnika sprovocirata, še najbolj jaz. Neumno je govoriti o njiju, a s svojimi odločitvami sta usmerila tekmo. Ampak me nismo zabijale, one so in to je to." 

Ana Debelić | Avtor: Profimedia Profimedia

Povsem drugače so bili razumljivo po zadnjem pisku sirene na tekmi razpoloženi v slovenski reprezentanci. "Premagati Hrvaško je zelo zahtevna naloga, predvsem pa zahteva popolno osredotočenost v obrambi. V tem elementu igre smo svojo nalogo odlično opravili, predvsem to velja za drugi polčas, ko smo prejeli le šest golov in imeli na vratih razpoloženo Amro Pandžić. Pred tekmo smo imeli določene zdravstvene težave, pod velikim vprašajem je bil nastop Elizabeth Omoregie, ki pa je stisnila zobe in zaigrala. Zdaj imamo do ponedeljka čas, da se temeljito pripravimo na Norvežanke in si povrnemo moči za zahtevno tekmo," je dejal Adžić.

Njegove igralke pa so po tekmi povedale:

Nina Žabjek: "Med tekmo igralke sploh nismo spremljale izida. Ukvarjale smo se samo s tekmicami. V obrambi smo vseskozi garale, v napadu pa uživale sadove našega truda v obrambi. Med tekmo je bila v naši igri vseskozi prava energija, vsaka kadrovska rotacija fenomenalna, naša zmaga je zaslužena."

Valentina Klemenčič: "Punce smo dale vse od sebe, trenerji so nas vseskozi spodbujali, navijači so bili vrhunski. Vesele smo zmage, upam in verjamem, da lahko tako igramo tudi v nadaljevanju turnirja. Punce na vsaki tekmi damo vse od sebe, imam zares neverjetne soigralke."

Nataša Ljepoja: "Edini padec na tekmi smo imeli v drugi polovici prvega polčasa. V drugem polčasu smo se nato zbrale, potem ko smo si rekle, da igramo doma in da moramo pomagati naši vratarki. Hrvatice v drugem polčasu niso imele ideje v napadu, tudi če so prebile naš obrambni blok, je na sceno stopila Amra."

ženska rokometna reprezentanca | Avtor: Profimedia Profimedia

Amra Pandžić (igralka dvoboja): "V drugem polčasu je bila naša obramba na vrhunski ravni, dokaz za to je le šest prejetih golov. V teh trenutkih tekme sem na igrišču vse 'videla', hkrati pa se tudi vrhunsko dopolnjevala z našimi igralkami v obrambi."

Barbara Lazović: "Za nami je težka tekma, po štirih tekmah pa se v naši ekipi že čuti tudi utrujenost. Vedele smo, da bo Hrvaška zahtevna tekmica, a smo se nanjo dobro pripravile. V naši ekipi se je znova pretakala dobra energija. Vesela sem, da smo zmagale v sosedskem obračunu."

Komentarjev 1
Sorodne novice