Šport
1736 ogledov

Joshua samega sebe stisnil v kot, Fury sprejel ponudbo

Anthony Joshua
Svetovni prvak v težki boksarski kategoriji obžaluje ponudbo, ki jo je dal Tysonu Furyju.

Anthony Joshua, svetovni boksarski prvak po verzijah  WBA, IBF, WBO, and IBO, je javno ponudil svoje usluge rojaku Tysonu Furyju, kateremu je pripravljen priskočiti na pomoč med pripravami za povratni obračun z neporaženim svetovnim prvakom po verziji WBC Deontayjem Wilderjem.

anthony joshua Neverjetno Šport Neverjetno, kako želi Joshua pomagati Furyju do zmage nad Wilderjem

Omenjena borca se bosta v ringu znova pomerila 22. februarja v Las Vegasu. Njun prvi obračun v kalifornijskem Staples Centru pred več kot letom dni se je končal s spornim remijem.

Joshua si je šampionske pasove povrnil v začetku decembra, ko je Savdski Arabiji s soglasno odločitvijo premagal svojega zadnjega in doslej edinega krvnika Andyja Ruiza.

Britanec je prepričan, da ima Fury lepe možnosti za zmago proti Wilderju, zato mu je pripravljen pomagati v vlogi sparing partnerja. Za nenavadno potezo se je odločil zato, ker verjame, da se bosta s Furyjem lažje dogovorila za medsebojni obračun.

Fury, samooklicani "Romski kralj", je ponudbo sprejel. 

Tyson Fury | Avtor: EPA EPA

"Pravkar sem videl posnetek Joshue, ki pravi, da bi mi z veseljem pomagal pri pripravah, ker bi se z menoj boril prej kot Wilderjem. O tem ni dvoma. Ko premagam Wilderja, se bom z veseljem boril še s tabo, AJ. Z veseljem bi tem imel v svojem taboru, da pošteno pretepem Wilderja. Upam, da si mislil resno," je sporočil nekdanji svetovni prvak.

Joshua se bo, kot kaže, povabilu odzval, čeprav obžaluje, datega ni storil na bolj diskreten način. Želi si namreč, da bi se za sodelovanje dogovorila za zaprtimi vrati. "Ko se ozrem nazaj in pomislim na neumnosti, ki sem jih izrekel, se vprašam, zakaj sem to naredil?" je priznal Britanec. "Zdaj bomo morali neprestano govoriti o tem," je dodal in pojasnil, zakaj je navezal stik s Furyjem.

"Tyson je vrhunski borec, tako kot jaz. Vedno si želim napredovati in postati še boljši boksar. Sparing s Furyjem bo zagotovo dober zame. Marsikaj se še lahko naučim. Sparing z njim bo koristil tako njemu kot meni," je prepričan svetovni prvak.

Tyson Fury in Deontay Wilder Sprememba Šport Fury pred revanšo povlekel radikalno potezo
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.