Šport
145 ogledov

Kolesarski as okreval po koronavirusu

Fernando Gaviria Epa
Izjemni sprinter je bil izpuščen iz bolnišnice.

Kolumbijski kolesar Fernando Gaviria, ki tako kot mlada slovenska asa Tadej Pogačar in Jan Polanc vozi za ekipo UAE Team Emirates, je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP že premagal novi koronavirus.

Petindvajsetletni Gaviria je bil bil pozitiven na virus kmalu po koncu nastopanja na dirki po ZAE, potem ko je več kot šest ur imel visoko vročino. Kolumbijski sprinter drugih znakov bolezni ni kazal, se pa ni počutil dobro, zato je moral preventivno v bolnišnico v Abu Dabiju. Zaradi tega so morali v karanteno tudi njegovi sotekmovalci, med njimi tudi Pogačar.

"Zadnji opravljeni test je bil negativen in zdravniki so me zato odpustili iz bolnišnice," je na instagramu zapisal Gaviria, ki v bolnišnici kljub okužbi ni imel resnejših zdravstvenih težav. Gaviria pravi, da si zdaj želi čim prej domov k družini, kar pa ne bo najlažje, saj je Kolumbija, ki ima 500 okuženih z novim virusom, umrlo pa je vsaj šest ljudi, do 13. aprila zaprla svoje meje in ukinila letalski promet.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice