Šport > Kolesarstvo
5095 ogledov

Pogačarjevi potezi, ki sta včeraj navdušili svet

Tadej Pogačar Profimedia
Pogačar je slavil na šampionski način, ob tem je imel čas tudi ustreči mlademu navijaču.

Tadej Pogačar je na izjemen način vso konkurenco premagal tudi v predzadnji etapi Gira. Ob drugem vzponu na v zgodovini nesrečno goro Monte Grappo, na njej so v prvi svetovni vojni potekali hudi boji, je skočil iz skupnice favoritov in se odpravil v lov na ubežnika Giulia Pellizzarija. Tega je ujel po slabem kilometrtu, ga kasneje pustil za sabo in se odpeljal zanesljivi zmagi naproti.

Kolesarskim navdušencem sicer pri tem nista ušli dve potezi Slovenca. Ta je z njima pridobil še kakšnega navijača.

Najprej se je izkazal prav ob koncu lova na Pellizzarija. Ko je kolesaril ob dvajsetletnemu mladeniču, sicer najmlajšemu tekmovalcu na tokratnem Giru, mu je dejal 'andiamo' (gremo; op.p.) in pokazal za svoj hrbet. S tem je želel, da se Pellizzari 'prilepi' na njegov kolo in v zavetrju vozi za njim ter tako prihrani nekaj moči v boju za dobro uvrstitev. Italijan je sicer popustil po kilometru.

Nad to potezo so bili zelo navdušeni predvsem italijanski komentatorji Eurosporta.

Pogačar, ki je nekajkrat pokazal jezo ob tem, ko so ga nekateri navijači potiskali v hrbet, se je kasneje izkazal še ob stiku z mladim navijačem. Ta je tekel ob Slovencu, ko je nosilec rožnate majice prejel bidon s pijačo. Tega je takoj predal mladeniču, ki je navdušeno izrekel 'Thank you' (hvala; op.p.). Pogi mu je zagotovo polepšal dan, ta trenutek pa je požel veliko pozornosti tudi na socialnih omrežjih.

"Šampion z zlatim srcem," se je glasila ena izmed objav na omrežju X.

Pogačar se mora danes pravzaprav le še pripeljati v Rim. Kot zmagovalec dirke po Italiji bo nasledil Primoža Rogliča.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Garancija
    Garancija 07:50 26.maj 2024.

    Niso pa napisali,da mu je en dedi prst tlačil od zadaj

Sorodne novice