Šport > Kolesarstvo
32355 ogledov

Prepričan je bil, da je zmagal, a ni, nato se je zgodilo še to

Eduard Prades twitter
Slavil je lahko le nekaj trenutkov.

Izkušeni Eduard Prades, 34-letni kolesar ekipe Caja Rural-Seguros RGA, ki je v svoji karieri na primer že slavil skupni zmagi na dirkah po Norveški in Turčiji (obe 2018), je tokrat zelo nenavadno odprl preizkušnjo v Grčiji. Na prvi etapi Tour of Hellas je namreč prečkal ciljno črto z dvignjenima rokama, nato pa se je v hipu dobesedno vse podrlo.

Španec je bil namreč prepričan, da je dobil sprint glavnine, začel proslavljati zmago, pri tem pa se je pod njim sesedel sedež na njegovem kolesu in sledil je padec.

Da bi bila vsa stvar še toliko slabša, je kasneje izvedel, da je pred njim v cilj že prišel Novozelandec Aaron Gate (Bolton Equities Black Spoke Pro Cycling). Slednji je kot samostojni ubežnik v cilj prišel že minuto in 46 sekund prej.

"Zadnjo informacijo sem prejel na vzponu  20 kilometrov pred ciljem. Hitro smo se vzpenjali, nato pa je sledil spust in ubežna skupina je bila ujeta. Ob opazovanju spremljevalnih motorjev in avtomobilov in glede na način naše vožnje, sem bil prepričan, da se bomo v sprintu pomerili za zmago. No, vsaj imam fotografijo, ki sem si jo želel za sina," je na socialnem omrežju konec etape pokomentiral Prades.

 
Komentarjev 3
  • Toma 11:45 28.april 2022.

    Rad vidim blesave kolesarje padati!

  • Jane_Bourbeau 10:03 28.april 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎