Šport > Kolesarstvo
4720 ogledov

Tudi na Touru z mislimi pri gasilcih! Kolesarski as s sporočilom našim junakom!

Luka Mezgec Profimedia
Preko RTV Slovenije se je oglasil Luka Mezgec, ki je imel za naše gasilce posebno sporočilo.

Danes se bo z 21. etapo in sprintom na Elizejskih poljanah zaključila letošnja Dirka po Franciji. Veliko dela na eni najprestižnejših etap bo imel tudi odlični Slovenec Luka Mezgec, od katerega se znova pričakuje, da bo svojemu kapetanu Dylanu Groenewegnu priboril čim boljše izhodišče za zaključni sprint.

Luka ima sicer za seboj zelo dober Tour, saj je zvesto skrbel za svojega kapetana in glede na to, da smo na celi etapi dočakali vsega tri prave sprinte, lahko rečemo, da je ekipa BikeExchange-Jayco dobila kar tretjino vseh sprintov, saj je poleg Fabia Jakobsena in Jasperja Philipsena ravno Groenewegen tisti sprinter, ki se lahko pohvali z etapno zmago z letošnjega Toura.

Luka Mezgec | Avtor: Profimedia Profimedia

Izjemni Nizozemec, ki je na Elizejskih poljanah slavil že leta 2017, bo tudi danes med glavnimi favoriti za zmago in veliko bo odvisno od Luke Mezgeca, njegovega najzvestejšega pomočnika, ki ima zahtevno nalogo, da pri veliki hitrosti po tlakovcih Elizejskih poljan Groenewegna pripelja v najboljšo možno pozicijo za zaključni sprint.

Slovenski as ima tako zagotovo polno glavo strategij in taktik, kako odvoziti današnjo etapo, a si je kljub vsem skrbem in nalogam vzel toliko časa, da je dan pred slovito zadnjo etapo poslal v Slovenijo sporočilo. Sporočilo za naše junake, ki se v prvih vrstah borijo z močjo narave.

"Res je, da je bilo na Dirki po Franciji zelo vroče, ampak beremo novice o tem, kar se dogaja po Sloveniji in resnično vsa čast vsem gasilcem, vsem ki se borijo proti ognu in požarom. Držim pesti, da se bo vse dobro končalo," je poslal sporočilo vsem, ki pomagajo pri gašenju požara na Krasu, naš kolesarski junak Luka Mezgec.

Luka Mezgec | Avtor: RTVS RTVS

požar Kras Slovenija Požar pod nadzorom, strah ostaja Kostanjevica na Krasu foto Slovenija Ganljivi prizori iz Kostanjevice na Krasu gasilci Kras Foto Slovenija Dars s posebnim sporočilom za gasilce požar Kras Renče Slovenija Dež ni pomagal, na Krasu nov razlog za skrb gasilci požar Kras Video Slovenija Neverjeten prizor: "Kanader nas je rešil zdajle!"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice