Šport > Kolesarstvo
7117 ogledov

Tuji mediji o Pogiju: Kanibal s človeškim srcem

Tadej Pogačar Profimedia
Medijske hvalnice Pogačarju.

Z zmago na predzadnji etapi letošnje dirke po Italiji je Tadej Pogačar pred pragom skupne zmage na prvi tritedenski dirki sezone. Ob tem so mediji doma in v tujini polni hvalnic slovenskemu asu, ki bo dvema skupnima zmagama na Touru v nedeljo dodal še premierno na Giru. Ne manjka niti primerjav s t. i. kanibalom, Belgijcem Eddyjem Merckxom.

Pogačarju je že po koncu petkove etape specializirani kolesarski portal Cycling News namenil članek z naslovom Kanibal s človeškim srcem. V njem so se 25-letnemu Slovencu poklonili predvsem zaradi geste ob koncu petkove etape, ko je po padcu tretjeuvrščenega Valižana Gerainta Thomasa pomagal upočasniti skupino favoritov, da jo je lahko Thomas ujel in prišel v cilj skupaj z glavnino.

Primerjave s prvotnim kanibalom Merckxom v kolesarskem svetu predstavljajo največje laskanje aktivnemu tekmovalcu. Da si je Pogačar ob gesti "fair playa" to zaslužil, pa je posledica predvsem dominantnih predstav na kolesu. 

"Pogačar je prikazal absolutno prevlado na letošnjem Giru. V 20. etapi je s samostojnim napadom prišel do šeste etapne zmage na letošnji dirki, s katero je zgolj povečal prednost pred tekmeci," je po najnovejši etapni zmagi gorenjskega volka zapisal britanski Guardian.

Da je bila letošnja predstava nekaj z drugega planeta, je ob koncu dirke zapisal uradni časnik dirke po Italiji Gazzetta dello sporto. "Nadzemeljski Tadej je bil čisto v svojem razredu," je zapisal sloviti italijanski športni časnik. Tako veliko razliko med prvim in drugim v skupni razvrstitvi na italijanski dirki niso zabeležili že 59 let, ko je domačin Vittorio Adorni tekmece ugnal za 11:26 minute.

Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia

Kar v italijanščini pa so se Pogačarju za predstave zahvalili pri belgijsko-nizozemskem portalu Sporza: "Grazie tutti! Tadej Pogačar izvedel še eno simultanko za šesto etapno zmago na Giru".

Eurosport je Pogačarjevo predstavo na Giru opisal kot osupljivo, pri britanskem GCN pa zmago kot veličastno. "Številka šest, Pogačar znova mojstrsko," pa nizozemski kolesarski portal Wielerflits.

Tudi slovenski mediji niso varčevali s hvalnicami 25-letniku s Klanca pri Komendi. Šampionsko, nadčloveško, popolno, predstavlja zgolj izbor pridevnikov po 20. etapi, na kateri je Pogačar na svojem premiernem nastopu na dirki po Italiji osvojil že šesto etapno zmago, s tem pa zbirko zmag dvignil na 76.

Komentarjev 6
 • Soljatar 22:34 25.maj 2024.

  Slovenija se sploh še ne ne zaveda kaj pomeni Pogačar v športu...nek doncic mu ni blizu ne pride...

 • Avatar Jašna53
  Jašna53 22:28 25.maj 2024.

  Se bojim, da bo podobna zgodba, kot je bla z Lensom! Da bo pogaćar poln mamil, kot kontajner iz Columbije?

 • Ender3 20:46 25.maj 2024.

  Kakšne hvalnice slovenskih medijev..Vsi MS mediji so obsedeni s Dončićem in motoGP kekci, ki komaj obvladajo angleščino. Imamo resnično šampiona svetovnega kova in viditi je, da ga bolj ceni tujina..

Sorodne novice