Šport
4 ogledov

Kopitar podal, Boston spet potolčen

Boston je doživel nov visok poraz. Žurnal24 main
Igralci v hokejski ligi NHL so bili v noči na petek zelo dejavni, odigranih je bilo namreč kar devet tekem. Anže Kopitar je podal za prvi zadetek ob zmagi Kraljev nad Ottawo.
 

Liga NHL

Boston : Toronto 2:8
NY Islanders : NY Rangers 1:4
Philadelphia : Tampa Bay 3:2
Carolina : Minnesota 3:2
Florida : Pittsburgh 5:2
Colorado : Anaheim 1:0
Phoenix : Montreal 2:4
Vancouver : Nashville 6:2
Los Angeles : Ottawa 2:0

Anže Kopitar nadaljuje izvrstne predstave v ligi NHL. Tokrat je podal za odločilni zadetek Aleksanda Frolova ob zmagi Los Angelesa nad Ottawo . To je bila že 66. točka Hrušičana v letošnji sezoni. Zmago je nato z zadetkom v prazno mrežo pet sekund pred koncem tekme le še potrdil Patrick O'Sullivan . Za zmago, s katero so Kralji prekinili serijo petih zaporednih porazov, je bil najzaslužnejši vratar Erik Ersberg , ki je ubranil vseh 40 strelov na gol in prvič v karieri ohranil svojo mrežo nedotaknjeno.


Ersberg je zaustavil vse nalete Senatorjev. © Action Images

 
Boston se še ni pobral po porazu z 10:2 proti Washingtonu . Tokrat se je v Bostonu nad njimi znesel Toronto . Maple Leafsi so slavili s kar 8:2, odločila pa je druga tretjina, v kateri so gostje zadeli štirikrat, svojo mrežo pa jim je uspelo obdržati nedotaknjeno. "Mislim, da še ni čas za paniko," je po tekmi dejal trener gostiteljev Claude Julien ter dodal: "Nedvomno je čas za spremembe. Ne vem, ali smo popolnoma iz forme ali je za to kriv samo pritisk. Vsekakor pa smo naredili korak nazaj." Toronto je kar štiri zadetke dosegel z igralcem več na ledu. Dva zadetka je za goste dosegel Nik Antropov , Brian McAbe pa je ob zadetku zabeležil še dve uspešni podaji.

Rangersi so v mestnem dvoboju premagali Islanderse in se tako maščevali za torkov poraz po streljanju kazenskih strelov. David Booth je bil junak zmage Floride proti Pingvinom iz Pittsburgha . K zmagi s 5:2 je namreč prispeval gol in dve podaji.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.