Šport > Košarka
5030 ogledov

5.000 navijačev v dvorani z ramo ob rami

Žalgiris Kaunas navijači Epa
Ena od četrtkovih tekem Evrolige je minila v "normalnem" navijaškem vzdušju.

V Sloveniji pospešeno sprejemamo ukrepe proti širjenju koronavirusa, gibanje in dejavnosti so iz dneva v dan bolj omejene. Na športnih prireditvah v prihodnjih tednih ne bo gledalcev, drugače pa je v nekaterih drugih državah Evropske unije.

V četrtek zvečer se je v Kaunasu, ki je po številu prebivalcev v podobnem rangu kot Ljubljana, v okviru 4. kola Evrolige odvila tekma med domačim Žalgirisom in carigrajskim Anadolu Efesom.

Litovci so srečanje zanesljivo dobili (89:73) in ohranili popoln izkupiček na začetku sezone, do zmage pa so prišli na krilih glasnih navijačev.

Kakšen norec Šport Med proslavo naslova zavpil "je*eš Kobeja", sledil je pogrom

Žalgirio Arena lahko za potrebe košarkarske tekme sicer sprejme 15.000 navijačev, v četrtek se jih je zbralo malce več kot 5.000. Večina je bila zbrana na delu tribune, ki je najbližje parketu.

Na isti dan sta v Evroligi odpadli dve predvideni tekmi. Valencia z našim Klemnom Prepeličem bi se morala pomeriti z Zenitom iz St. Peterburga, ASVEL pa s Crveno zvezdo. Zaradi obolelih v taborih Rusov oziroma Francozov se obračuna nista odvila.

Komentarjev 1
  • izy 11:53 16.oktober 2020.

    Pravilno razkužujejo od vznoter :)

Sorodne novice