Šport > Košarka
22 ogledov

Bosanci spet želijo Preldžića

Emir Preldžić je blestel na velikem turškem derbiju. (Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Dovoljenje Fibe Europe, da Emir Preldžić lahko zaigra tudi za drugo državo, ne le Slovenijo, je poleg turških dvignilo tudi bosanske obrvi. Njegova matična košarkarska zveza, Preldžić namreč prihaja iz Zenice, je prepričana, da bi moral nastopati za bosansko reprezentanco.

Še več, v Bosni pričakujejo, da bo Emir Preldžić, 23-letno krilo Fenerbahčeja, zaigral prav zanje, čeprav so za nekdanjega člana Triglava in Slovana zelo zagreti tudi Turki. Glavni tajnik bosanske košarkarske zveze Harun Mahmutović se sklicuje na pravilo, po katerem igralec lahko spremeni svoje košarkarsko državljanstvo, samo če se vrne v rojstno državo.

"Slovenija je dovoljenje za Preldžića lahko dala le nam in vesel sem, da je to storila, čeprav po dolgem čakanju. Emir je podpisal dokument, da želi igrati za BiH in tu ni nič spornega," je prepričan Mahmutović, ki pričakuje Preldžića že na prvem zboru reprezentance pred začetkom priprav na EP v Litvi. Tega je selektor Sabit Hadžić zaukazal za 20. julij. Glede na vse različne zgodbe in obljube različnim reprezentancam, povezane z Emirjem Preldžićem, bo res zanimivo videti, ali se bo pojavil na zboru.


Komentarjev 1
  • albert 12:29 03.julij 2011.

    Vsi se nekaj sprenevedajo stvar je preprosta Turkis airlines je sponzor tako Fibe kot Euroleague.Avanzo se spreneveda očitno je denar vmes. Vsekakor pa mu je treba vzeti državljanstvo,ki ga je dobil na podlagi koristnosti za državo. Še do včeraj je ...prikaži več ovce štel zdaj pa je postal hatišerif!

Sorodne novice