Šport > Košarka
352 ogledov

Curryjev dvom vzbudil pozornost Nase

steph curry Epa
Košarkarski zvezdnik Stephen Curry se je pridružil nekaterim znanim športnim imenom, ki so se v zadnjem obdobju "proslavili" z dvomljivim poznavanjem znanosti.

V neki radijski oddaji je skupaj še z nekaterimi ameriškimi košarkarji namreč podvomil v to, da je človeku uspelo pristati na Luni, kar je že sprožilo odziv Nase.

Curry je na radijski oddaji skupaj s soigralcem Andrejem Iguodalo in voditeljema, košarkarjema Vinceom Carterjem in Kentom Bazemorjem, razpravljal o številnih temah izven košarke, ko je v medklicu sprožil vprašanje o pristanku na Luni, poroča ameriški časnik The New York Times. Na grozo znanstvenikov po svetu so si bili vsi prisotni košarkarji na oddaji enotni, da se to ni zgodilo.

V pojasnilu je eden najboljših košarkarjev zadnjih let dejal, da preprosto dvomi v pristanek na Luni. To je nato sprožilo razpravo o najbolj popularnih teorijah zarote o pristanku na Luni, med drugim tudi to, da je celotno zadevo uprizoril in posnel znani ameriški filmski režiser Stanley Kubrick.

Takšne teorije so namreč še posebej v ZDA v vzponu kljub vsem dokazom o človeškem pristanku na Luni. Na besede znanega športnika se je zato že odzvala ameriška vesoljska agencija Nasa. Ta je Curryja povabila, da med naslednjim gostovanjem njegovega moštva Golden State Warriors v Houstonu obišče agencijo, da mu razkažejo dokaze o pristanku na Luni.

Med drugim so mu ponudili ogled kamnov, ki so jih astronavti prinesli z Lune. Nasa je namreč med leti 1969 in 1972 v sklopu programa Apollo s svojimi plovili šestkrat pristala na Mesecu, 12 njenih astronavtov pa se sprehajalo po Luninem površju.

Na svoji spletni strani agencija tudi izpostavlja, da je pristanek priznala tudi zaprisežena sovražnica Amerike tistega časa Sovjetska zveza, ki je lahko neodvisno sledila misijam v sklopu programa Apollo.

Curry ni prvi znani ameriški košarkar, ki je v zadnjem času izrazil dvom v znanstvene dosežke. Podobno je pred kakšnim letom storil tudi zvezdnik ekipe Boston Celtics Kyrie Irving, ki je vztrajal, da je Zemlja ploska. Oktobra se je po skoraj letu dni prepričevanj znanstvenikov vendarle opravičil za svoje besede in priznal, da je bil nekaj časa "obseden s teorijami zarote".

Kot dodaja New York Times, bi tako Curry kot Irving lahko na svoje dvome o znanstveno dokazanih dejstvih dobila hiter in jasen odgovor, če bi si le ogledala znamenito fotografijo Zemlje, tako imenovano "Modro frnikulo", ki jo je posnela ekipa Apollo 17, poslednja človeška misija, ki je pristala na Luni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.