Šport > Košarka
10142 ogledov

"Do konflikta je prišlo zaradi Dončića"

Dave Joerger Epa Dave Joerger.
Znani ameriški novinar je osvetlil ozadje kadrovskih menjav pri eni od NBA franšiz.

Sacramento Kings letos ne dosegajo pričakovanj. Kralji so pri dnu zahodne konference, na polovici rednega dela sezone so zbrali le 15 zmag.

Generalni direktor Sacramenta je legendarni Srb Vlade Divac, ki pa mu v zadnjih letih očitajo številne napake in neposrečene kadrovske odločitve.

Novinar Sam Amick, pisec medija The Athletic, je v podcastu House of Strauss razkril nekatere podrobnosti zakulisnega dogajanja v franšizi Kings. V zgodbo je vpleten tudi Luka Dončić.

luka dončić Nabor Šport Sacramento ga ni izbral, tako na odločitev gleda Dončić

Nekdanji trener Sacramenta Dave Joerger, ta je izgubil službo kljub solidni lanski sezoni, je namreč želel Slovenca izbrati na naboru leta 2018, ko se je Kraljem za to ponudila zlata priložnost. A Divac ni želel izbrati Dončića, ampak se je odločil za Marvina Bagleya III.

"Do konflikta je prišlo zaradi Dončića. Takrat se je vse začelo, prišlo je do nesoglasja. Joerger ni človek, ki bi držal jezik za zobmi. Ni politično korekten, ampak vedno neposreden in jasen. Tudi, ko je bil trener v Memphisu, je bil takšen. Odkrito je govoril o težavah," je pojasnil Amick, redni spremljevalec dogajanja v moštvu iz prestolnice Kalifornije.

Vlade Divac | Avtor: Profimedia Profimedia

Amick je razkril, da Divac od vsega začetka ni bil navdušen nad Joergerjem. "Dovolil je, da dobi priložnost, toda ni bil njegova prva izbira. Vem, da je govoril s Patrickom Ewingom in nekaterimi drugimi kandidati. Dave (Joerger, op. a.) je imel podporo lastnikov. Od začetka sta bili dve struji, situacija glede Dončića je vse skupaj zaostrila."

luka dončić All-Star Šport Tretji vmesni izidi, Dončić tik pod vrhom

Divac je po koncu lanske sezone namesto Joergerja na klop Sacramenta pripeljal Luka Waltona. Ta je pred tem kot glavni trener služboval pri Los Angeles Lakers in kot pomočnik pri Golden State Warriors.

Luke Walton Vlade Divac | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice