Šport > Košarka
1398 ogledov

Sacramento ga ni izbral, tako na odločitev gleda Dončić

luka dončić Epa
Sacramento Kings je eden od dveh klubov, ki na naboru nista izbrala Luke Dončića.

Slovenski košarkar je pred vstopom v ligo NBA kot takratni MVP evropske košarke 3eden najbolj obleganih in zanimvih mladih košarkarskih talentov na svetu, vendar vsi niso bili prepričani v njegove sposobnosti.

Na naboru ga je kot tretjega izbrala Atlanta Hawks, ki je nato sklenila kupčijo z Dallasom, medtem ko sta se mu Phoenix Suns in Sacramento Kings odpovedala brez boja.

Izkazalo se je, da so vsa tri moštva, ki bi lahko z Dončićev gradila prihodnost franšize, naredila veliko napako. Še najmanj Atlanta, ki je v zameno za Slovenca dobila prav tako odličnega Traeja Younga in izbor na naslednjem draftu.

Kljub solidni kupčiji pa je Atlanta prikovana na dno vzhodne konference, medtem ko Dallas drvi končnici naproti.

Phoenix in Sacramento sta bila zaradi svojih odločitev tarča ostrih kritik, saj se ne Deandre Ayton ne Marvin Bagley po učinku ne moreta primerjati z Dončićem.

Še zlasti se je na udaru znašel generalni direktor Sacramenta Vlade Divac, ki se je moral zaradi "spodrsljaja" večkrat javno braniti. Odločitev kalifornijskega moštva sicer ni tako presenetljiva, če gre verjeti kateri od dveh neuradnih razlag, zakaj združitev Dončića in Sacramenta ni bila izvedljiva.

luka dončić Ni vse črno-belo Šport Pojavilo se je pojasnilo, zakaj Kings niso želeli Dončića na naboru

Neuradno se govori, da Dončić ni želel igrati za Kralje, pojavila pa so se celo namigovanja, da Divac ni v najboljših odnosih s Sašo Dončićem, kar je ta odločno zavrnil in dejal, da gre za popolno izmišljotino.

vlade divac Odmevno razkritje Šport Divac ni izbral Dončića, ker ne mara njegovega očeta? saša dončić Oster odziv Šport Dončić odločno nad obtožbe, da je krojil Lukovo usodo

Dončić se glede Sacramenta nikoli ni javno opredelil, je pa po sinočnji tekmi povedal, da do kalifornijske ekipe ne goji nobene zamere, ker je svoje upe položila v Bagleyja.

"Če si Evropejec, so stvari na naboru nekoliko drugačne. Vsi so zelo pozorni na košarkarje, ki igrajo študentsko košarko v ZDA. V Evropi se igra drugače. Iskreno povedano temu ne posvečam nobene pozornosti," je dejal 20-letnik.

rick carlisle Osupel Šport Trener strmel v Dončića in zmajeval z glavo luka dončić Provocira Šport Dončić vrača tekmecem: "Uživam, ko to naredite!"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.