Šport > Košarka
20 ogledov

Dolg Olimpije le še 896.000 €

Union olimpija skupščina 2011
1/5
Nik Rovan
Union Olimpija je v zadnjem letu s programom sanacije znatno zmanjšala svoj dolg, so oznanili na skupščini. Z več kot štirih milijonov na manj kot 900.000. Predsednik še naslednja štiri leta ostaja Jani Möderndorfer. V svet sponzorjev se lahko uvrstite s prispevkom 200.000 evrov in ne več 70.000.

Košarkarski klub Union Olimpija je izvedel redno skupščino, na kateri je bilo fizično ali s pooblastili prisotnih 36 od 56 članov. Predsednik Jani Möderndorfer ni imel protikandidata in je bil brez glasu proti potrjen za to mesto za naslednja štiri leta. "Za nadaljevanje zgodbe sem se odločil, ker želim, da ustvarimo pogoje za normalno poslovanje kluba, brez obveznosti. Želel bi si, da bi imel še kakega protikandidata. Menim, da ko bo klub saniran, bodo prišli tudi protikandidati," je po vnovični izvolitvi dejal ljubljanski podžupan.

Ena temeljnih točk je bilo finančno poročilo. Predsednik je oznanil, da je klub lanski dolg s z več kot štirih milijonov evrov, natančno 4,234.292,70, zmanjšal na 896.515 evrov. "Precej rezultatov smo dosegli na način, da se je vrnilo manj dolga ali da se je ta odpisal. Glede na to, da gre za dolgove, ki so nekateri stari več let, lahko rečem, da so nekateri upniki zadovoljni, da so prišli do sredstev.  Če bi klub lani ugasnil, niti tega ne bi dobili," je pojasnil predsednik.

Klub je prispevek za članstvo v svetu sponzorjev dvignil s 70 na 200 tisoč evrov. Torej se Olimpijina vrednost veča, bi lahko sklepali. "V svetu sponzorjev sedijo predsedniki uprav sponzorjev, v upravnem odboru pa njihovi predstavniki, ki nadzorujejo sponzorska sredstva. Svet sponzorjev absolutno daje usmeritve, odloča pa upravni odbor," je pojasnil Möderndorfer.

Klub po novem nima več pravil, ampak svoj statut. Na skupščini sta bila imenovana nova člana upravnega odbora – Samo Jošt iz telekoma, ki je nadomestil Dušana Mitiča, in Mirjam Hočevar iz Pivovarne Union, ki je zamenjala Jureta Ježa. Oba nekdanja člana uprave sta odstopila že lani.

Komentarjev 2
  • albert 16:00 24.junij 2011.

    Rajgelj je sposoben manager,dober pogajalec. Upam,da ko bo klub dokončno saniran ostal na mestu direktorja.Da se ne bo ponovilo kar se je že enkrat zgodilo,ko so ga določeni pralci denarja nagnali!

  • magic12 14:27 24.junij 2011.

    lepo je slišati, da gre klubu dobro, letos celo odlično! tak dolg zmanjšati v letu dni je zelo dobro! samo tako naprej, očitno so končno pravi ljudje na čelu kluba!

Sorodne novice