Šport > Košarka
8918 ogledov

Dončić trenerja spravil na rob joka

dončić laso Reševalni pas/Twitter
Luka Dončić je med javljanjem v živo raznežil svojega mentorja in nekdanjega trenerja v Madridu.

Slovenski košarkar je z mislimi že osredotočen na moštvo Dallas Mavericks in prihajajočo sezono lige NBA, a njegovo srce še vedno bije za Real Madrid.

Dončić se je kraljevemu klubu pridružil pri komaj 13 letih, prav v Madridu pa so iz nebrušenega diamanta izklesali košarkarskega zvezdnika, ki je v vsem svojem sijaju zablestel še pred selitvijo v ZDA, ko je v svoji zadnji sezoni pri Realu osvojil evroligaško krono in se okitil s priznanjem za najkoristinejšega igralca Evrolige.

Slovenec še vedno navdušeno spremlja tekme nekdanjega kluba in izkoristi vsako priložnost, da obišče WiZink Center ter nekdanje soigralce bodri z roba igrišča.

Navijači v Madridu ga še vedno častijo kot polboga, kar se je izkazalo tudi med njegovim nedavnim obiskom, med katerim je bil deležen stoječih ovacij in bučnega aplavza.

Mladi zvezdnik lige NBA je ostal v prijateljskih odnosih s številnimi nekdanjim soigralci, zelo dobro pa se razume tudi z dolgoletnim  trenerjem Reala, njegovim "košarkarskim očetom", Pablom Lasom.

Trenerja Reala je med gostovanjem v eni izmed oddaj klubske televizije presenetil s prav posebnim sporočilom, ki se je 52-letnega strokovnjaka - to je bilo več kot očitno - močno dotaknilo.

"Pozdravljen, Madrid, kako ste kaj? Najprej bi rad pozdravil vse madridiste in tudi Pabla Lasa. Kako si? Spremljam vaše tekme, želim vam vso srečo na tem svetu," je dejal Dončić. 

Lasu so se ob besedah nekdanjega varovanca orosile oči. "Luka je poseben za nas, tako zame kot trenerja kot za vse košarkarje Reala. K nam je prišel s 13 leti in v mojih očeh je še vedno tisti otrok, ki ga je na trening pripeljala mama," je povedal čustveni Laso.

Sorodne novice