Šport > Košarka
1206 ogledov

Dragić si lahko oddahne... za zdaj!

Goran Dragić Getty Images
Prihodnost slovenskega organizatorja igre je bila v zadnjem času predmet številnih špekulacij.

Gorana Dragića so v zadnjih tednih obkrožale številne govorice o negotovi prihodnosti v Miamiju.

Olje na ogenj je prilil nekdanji trener in predsednik moštva s Floride Pat Riley, ki javno ni dal nobenega zagotovila, da bo Dragić tudi v prihajajoči sezoni nosil dres Miami Heat.

Goran Dragić NBA Šport Dragić si je naredil medvedjo uslugo, ga čaka šok?

Slovenski organizator igre je leta 2015 z Miamijem podpisal petletno pogodbo (4+1), zadnje leto je opcijsko. 

Po lanskih težavah s poškodbo kolena in vse večjimi težnjami vročice po pomladitvi moštva ter razbremenitvi finančnega krča, v katerem so se znašli zaradi pogodb z nekaterimi veterani, med katere sodi tudi Ljubljančan, so se pojavila namigovanja, da bo moral poleti iskati novega delodajalca.

Po tehtnem premisleku se je odločil, da bo izkoristil možnost opcijske sezone, vendar s tem njegova usoda še ni bila zapečatena.

Odločitev je namreč sporočil pred letošnjim naborom, kar je pomenilo, da bi ga lahko Miami vključil v trgovanje z mladimi igralci.

zion williamson Prvi izbor Šport Dobrodošlica pa taka! Žoge še prijel ni, že ga tožijo za 100 mio. $ bitadze Dončićev naslednik Šport Najbolj žalosten prizor NBA nabora

Govorice o prodaji je za zdaj negiral pri mož vročice Pat Riley. Če je še pred dnevi ameriških medijem zatrjeval, da glede Dragića ni še nič gotovega, je zdaj povsem obrnil ploščo.

"V tem trenutku menim, da je Goran naš prvi organizator igre. Vem, da ste novinarji na tem položaju že videli Justisa Winslowa," je povedal predsednik.

pat riley | Avtor: Epa Epa

"Želimo si, da se Goran vrne in nam pomaga do zmag. Obenem iščemo načine, kako ostati čim bolj fleksibilni. Do izteka pogodbe ima samo še eno leto in odločil se je za 'opt-in'. To me veseli. Nikogar ne bomo žrtvovali," je dodal.

Dallas Mavericks Menjava Šport Dallas sklenil novo kupčijo, to je Dončićev pomočnik Luka Šamanić Zmaj Šport Košarkar Olimpije okrepil petkratne prvake lige NBA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.