Šport > Košarka
5855 ogledov

Francoski zvezdnik prezira srebrno medaljo: "To je žalitev!"

Evan Fournier Profimedia
Francoski košarkarji še vedno niso preboleli poraza v finalu evropskega prvenstva.

Francoski košarkarski reprezentant Evan Fournier ni pretirano navezan na srebrno odličje z nedavno končanega evropskega prvenstva, kjer so morali galski petelini v finalu priznati Špancem. 

Čeprav so Francozi prvenstvo končali na zavidljivem drugem mestu, pa Fournier dosežek njegove reprezentance še vedno doživlja kot velik neuspeh.

Kako brezpredmetna je v njegovih očeh "tolažilna nagrada", je član košarkarskega moštva New York Knicks pokazal že na sami podelitveni slovesnosti, ko se je na zmagovalnem odru pojavil brez svoje medalje. 

Njegovemu vzoru je sledil še en zvezdnik iz vrst evropskih podprvakov Rudy Gobert.

Evan Fournier in Rudy Gobert | Avtor: Profimedia Profimedia

"Ko vložiš toliko truda za osvojitev zlate medalje in dobiš srebrno ali bronasto, je to zame kot žalitev," je svoje stališče v pogovoru za Canal+ pojasnil razočarani kapetan galskih petelinov.

"Ko sem prejel srebrno medaljo in si jo nadel okoli vratu, me je takoj spomnilo na naš neuspeh. Še vedno mi je težko. Rad bi se je znebil," je povedal in v isti sapi zavrnil očitke, da je s tem pokazal nespoštovanje do soigralcev in tradicije.

Devetindvajsetletni izkušeni NBA-jevec je pojasnil tudi, zakaj na zmagovalnem odru ni nosil odličja. "Mnogi so to narobe razumeli. Kot ste lahko videli, se nam je podelitev vsem gnusila. To je tako, kot da te nagradijo za poraz in ti ob tem rečejo: 'Bravo, izgubil si!'," je tirado sklenil Fournier.

Za Francijo je bil to drugi zaporedni poraz v finalu velikega turnirja, lani so jih za naslov olimpijskega prvaka v Tokiu premagali košarkarji ZDA.

 
Komentarjev 1
  • satir 11:13 26.september 2022.

    Francozi se v bistvu gabijo sami sebi, ne pa da se jim gnusi medalja. Tudi naši so zamočili, pa so si sami krivi in Francozi če se ne motim so izgubili tri tekme... Tako da njihhova vzvišenost je čista prepotenca ...prikaži več slabe košarke. Gobert je navaden visok kramp... take imamo tudi mi, samo ne tako visoke.