Šport > Košarka
31268 ogledov

Janševa desna roka s kiksom leta

Božo Predalič gov.si
Nedeljski finale Pokala Spar se je odvil po željah Dolenjcev. A nekateri niso bili zadovoljni.

Novomeška Krka je na Kodeljevem v finalnem dvoboju premagala Šentjur (72:66) in dvignila svojo četrto pokalno lovoriko. Dosežek je bil še slajši po zares napetem obračunu in zmagi Dolenjcev proti Cedeviti Olimpiji v polfinalu.

Vsaka športna panoga ima svoje specifične načine proslavljanja uspehov. Pri košarki pogosto vidimo, da igralci, včasih tudi navijači, v spomin na vesele dogodke odrežejo mrežico s konstrukcije koša.

Žiga Habat Krka Šentjur Pokal Spar Video Šport S Kodeljevega v svet: Slovenec zaslovel s čudnimi prostimi meti!

To se je zgodilo tudi v nedeljo. Eden od košarkarjev Krke si je, s pomočjo kolega, vzel spominek iz kultnega športnega hrama na vzhodu Ljubljane.

In njegovo dejanje je očitno zmotilo generalnega sekretarja Vlade Republike Slovenije - Boža Predaliča. Slednji je doma na mnogih področjih - je diplomirani inženir agronomije, magister državnih in evropskih študij ter doktor pravnih znanosti. A košarka očitno ni njegova domena.

Prizor rezanja mrežice je Predaliča vznejevoljil do te mere, da je podobo dejanja objavil na svojem zasebnem Twitter računu in pripisal: "Nekoč so nas učili, da naj bodo športniki naš vzor. Poznali smo celo izraz športno vedenje, športna poteza ... Danes je očitno drugače, kot kaže so 'ta glavni', če javno uničujejo športne rekvizite in delajo škodo. Kako nam bodo to predstavili - kot upor, protest ali vandalizem?"

Božo Predalič Twitter KK Krka Pokal Spar mrežica | Avtor: PrtSc PrtSc

Predaliča je nekdo očitno opozoril na absurdnost njegove objave in "čivk" je bil nato umaknjen. A internet ne pozablja ... Umik bi lahko vzeli kot priznanje napake. In kdor prizna, se mu pol oprosti, pravijo.

Luka Dončić Mavs Clippers Video Šport ZDA se klanjajo: "Luka ga je skušal upokojiti!"
Komentarjev 8
  • Smučar1 12:46 27.maj 2021.

    debil

  • TrontelMa 11:56 27.maj 2021.

    Vprašajte ga, kako je zaslužil vzdevek Rožca. Crknili boste od smeha. Namig: tud on je rezal.

  • titty 10:06 27.maj 2021.

    Božo, le čevlje sodi naj kopitar. Poznano, ali tudi to ne?

Sorodne novice