Šport > Košarka
29052 ogledov

Izjemno! Dončićevi soigralci ostali odprtih ust

Luka Dončić Profimedia Luka Dončić.
Luka Dončić je postregel z novo neverjetno potezo.

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić že med ogrevanji pred posameznimi dvoboji zna pritegniti pozornost gledalcev, ki so bili tako že velikokrat priča neverjetnim potezam Ljubljančana. To se je zgodilo tudi tokrat. Luka je namreč z izjemnim košem zablestel tudi pred obračunom z Miamijem, ko je Dallas z zmago nato prekinil slabši niz rezultatov v zadnjem obdobju.

Tokrat si je Luka za met izbral nemogoč položaj, pri izmetu se je tako nahajal precej za košem in na pol poti do izhoda iz dvorane. Žogo je vseeno poslal visoko v zrak, okroglo usnje pa je na začudenje vseh navzočih pristalo v mrežici. 

Njegovi soigralci so med poizkusom obstali, nato pa niso mogli verjeti svojim očem. Novinec Dereck Lively II. je na primer le z odprtimi ustmi strmel v svojega soigralca, Dwight Powell se je prijel za glavo, Tim Hardaway Jr., ki je pred tem z nogo žogo podal Dončiću, pa je le visoko dvignil roko.

Luka je na tekmi sicer prišel do trojnega dvojčka, zbral je 35 točk, 11 skokov in 11 podaj ter postal prvi košarkar v zgodovini lige NBA, ki je na štirih zaporednih tekmah zabeležil 'triple-double' in pri tem vsakič dosegel vsaj 35 točk.

Dallas Mavericks bodo naslednjo tekmo odigrali danes ponoči, ko bodo gostovali pri drugi najslabši ekipi lige. Dvoboj z Detroitom se bo začel ob enih zjutraj po slovenskem času.

dezurni@styria-media.si

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice