Šport > Košarka
408 ogledov

Legenda slovenskih igrišč prevzema španskega velikana

Krka Szolnoki Olaj aba Džikić ABA
Po nekaj letih v ABA ligi se znameniti trener seli v Španijo, kjer bo prevzel tamkajšnjega prvoligaša.

Srbski košarkarski strokovnjak Aleksandar Džikić, ki je močno zaznamoval tudi slovensko košarko, se po šestmesečni pavzi, ko je prejel odpoved s strani Budućnosti, seli v Španijo, kjer bo prevzel španskega košarkarskega velikana, ki pa ne najde poti iz krize, Estudiantes.

Džikić bo tako prevzel slovito madridsko ekipo, ki je prejšnje leto končala šele na 16. mestu, a se v svoji zgodovini lahko pohvali s kar tremi španskimi pokali, v španski ligi pa je kar štirikrat končala na drugem mestu. Leta 1992 je celo nastopila na Final 4 Evrolige.

Estudiantes | Avtor: Profimedia Profimedia

Estudiantes se sicer v zadnjih letih nikoli ni uvrstil višje od 11. mesta v državnem prvenstvu, a še vedno velja za pravo valilnico talentov, saj se lahko pohvali z eno izmed najboljših košarkarskih šol na svetu, iz katere so prišla košarkarska imena, kot so Alberto Herreros, Nacho Azofra, Aíto García Reneses, Alfonso Reyes, Felipe Reyes, Carlos Jiménez, Iñaki de Miguel ter Pepu Hernández.

Džikić, ki je v svoji karieri vodil še Partizan, Lietuvos Rytas, Budućnost in makedonsko reprezentanco, je sicer zelo globok pečat pustil v slovenski košarki, kjer je vodil naši najmočnejši ekipi, Olimpijo in Krko. Z novomeščani je osvojil kar tri naslove državnega prvaka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice