Šport > Košarka
29 ogledov

Lorbek: "Deset let napak se mora poznati"

Radovan Lorbek Lisac Union Olimpija Zlatorog ABA
Odstop Slobodana Subotića z mesta direktorja Uniona Olimpije najbrž ne prinaša nič dobrega. Rado Lorbek, bivši direktor zmajev, se zaveda, da težave koreninijo veliko globlje kot pri klubskem operativcu. Predsednik Jani Möderndorfer obžaluje odstop.

"Žal mi je. V enem od intervjujev sem dejal, da je pomembno, da če ljudje, ki so za klubom, res podpirajo Subotića, lahko kaj naredi. Kdorkoli bo prevzel Olimpijo … Težko bo z dveh strani, finančnega in športnega. Olimpija je v položaju, da bo izgubila privilegirani položaj igranja v Evroligi. Deset let napak se mora nekje poznati," je iz Barcelone sporočil eden predhodnikov Slobodana Subotića Rado Lorbek, ki je prepričan, da se klub lahko težav otrese le ob popolnem sodelovanju.

Subotić odstopil: "Imam zvezane roke"

"Kdor bo reševal (klub, op. a.), tega ne more storiti brez popolnega soglasja – od države do mesta, ekonomije, ljudi, tega ne more speljati. To je mogoče še edini od najboljših projektov, ki je sploh dosegljiv v Sloveniji. Da bi bili konkurenčni v nogometni Ligi prvakov … Te klube gledamo le po televiziji. Medtem ko je košarkarska Evroliga bila dosegljiva. S tedanjo ekipo (leta 1997 je bila Olimpija tretja, op. a.) smo nekaj naredili, ko sva bila v klubu z Zmagom Sagadinom," se je spomnil najsvetlejših trenutkov Olimpijine zgodovine pred 15 leti.

Bi Lorbek znova želel sesti na direktorski stolček, tokrat ne v Tivoliju, ampak v Stožicah? "Kot prvo me nihče ne želi. Kot drugič pa: če bi imel takšno podporo, bi razmislil, ampak zame je to utopija. Še o čem bolj življenjsko nujnem se ne moremo dogovoriti."

Komentarjev 1
  • grega.prebil 01:12 17.junij 2012.

    ** Komentar je bil zaradi neprimerne vsebine odstranjen **