Šport > Košarka
3675 ogledov

Manjkal je sedem tekem, zdaj pa se je tako vrnil

porzingis dončić Reševalni pas/Twitter
Dončić se je izjemno vrnil po sedmih tekmah izostanka.

Luka Dončić se je po poškodbi gležnja po pričakovanjih vrnil še pred premorom za All-Star tekmo, zaigral je na domačem dvoboju Dallasa proti Sacramentu. Sprva je sicer zgrešil met za tri točke, a nato dosegel šest od prvih 10 točk domačih. Mavericks, ki so v zadnjem času izgubili kar nekaj tekem ter zdrsnili po lestvici zahodne konference, so na polovici četrtine že vodili z 20:10.

Prednost je še narastla po dveh Dončićevih asistencah, ki sta jih z zabijanjem izkoristila Kristaps Porzingis in Maxi Kleber. 

Slovenski zvezdnik je na klop sedel dobre tri minute pred koncem prve četrtine s sedmimi točkami, šestimi ulovljenimi žogami in tremi podajami. Zarjavelost se je poznala pri prostih metih, zadel je enega od treh, in pri izgubljenih žogah (3). Sacramento je prvih 12 minut igre končal z delnim izidom 7:0 za zaostanek 28:32.

Luka se je v igro vrnil šele ob polovici druge četrtine, po njegovi prvi akciji, ko je po svojem zgrešenem metu ujel žogo v napadu in zadel za 48:41, je klop Sacramenta zahtevala minuto odmora. Dončić je prvi polčas zaključil s svojo drugo trojko, v zadnjem napadu pa se je razburil nad sodniki, ki tik pred sireno niso piskali prekrška nad njim. 

V tretjo četrtino je Dallas vstopil z vodstvom 63:52. Slovenec je v 15 minutah igre v svojo statistiko vpisal 17 točk, osem skokov in pet asistenc. Prednost gostiteljev je ob razpoloženem Porzingisu kasneje narastla na 21 točk (89:68). Latvijec je samo v tretji četrtini zbral 15 točk, Luka pa je bil blizu trojnemu dvojčku, pred zadnjo četrtino se je ustavil pri 25 točkah, 11 skokih, 7 asistencah.

Dallas je v zadnji četrtini zlahka ohranjal prednost, po novem uspešnem metu Dončića za tri točke se je na semaforju izpisal izid 113:91. Prednost je bila tako visoka, da je Rick Carlisle šest minut in pol pred koncem Slovenca do konca tekme poslal na klop. Luka je zbral 33 točk (met iz igre 10/18, za tri točke 3/7, prosti meti 10/12), 12 ulovljenih žog in 8 podaj, od prve četrtine naprej je izgubil le eno žogo. Z njim na parketu je Dallas dosegel 30 točk več kot tekmec.

Porzingis je k zmagi, dvoboj se je končal s 130:109, dodal 27 točk in 13 skokov, Tim Hardaway Jr. 19 točk, Seth Curry 18.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice