Šport > Košarka
81 ogledov

Miami izgubil četrtič zapored

Goran Dragić Miami Reševalni pas/Twitter
V najmočnejši košarkarski ligi na svetu so v noči na torek odigrali sedem tekem.

Košarkarji Miami Heat so izgubili četrtič zaporedoma. Pred domačimi gledalci so morali priznati premoč Orlandu, ki je slavil s 111:109. Goran Dragić je dosegel zanj skromnih 13 točk, a imel ob tem devet skokov in sedem podaj.

Miami je zdaj pri 29 zmagah in 25 porazih, torej 53,7-odstotnemu izkupičku, in sedmem mestu na vzhodu. Šestouvrščena Indiana ima eno zmago več, osma Philadelphia pa je pri polovičnem izplenu (25-25). Miami je prejšnje tri poraze doživel v gosteh (Cleveland, Philadelphia, Detroit), po naslednjih dveh tekmah doma v Americanairlines Areni (Houston, Milwaukee) pa ga v nadaljevanju čakajo tri zaporedna gostovanja (Toronto, Philadelphia, New Orleans).

Ključna je bila tretja četrtina, v kateri je Orlando naredil delni izid 20:6 in se po zaostanku skozi celo srečanje prebil v vodstvo. Miami se je v končnici približal in bil v igri za zmago, vendar je bil v napadu premalo učinkovit, da bi strl predzadnjo ekipo vzhoda, pri kateri je največ točk dosegel hrvaški igralec Mario Hezonja (20).

Pri Miamiju je bil najučinkovitejši Josh Richardson z 20 točkami, Hassan Whiteside jih je prispeval 19, Justise Winslow 16 točkah, Goran Dragić pa je v 35 minutah na parketu zadel le pet metov iz trinajstih poskusov, je pa zato tri od devetih skokov ujel v napadu, naredil pet osebnih napak in izgubil štiri žoge.

"Ne razumem, kaj se nam je zgodilo v tretji četrtini. V prvi in zadnji smo se borili, zakaj pa smo v tretji tako padli, pa bomo morali še analizirati," je po porazu dejal Miamija Erik Spoelstra.

Al Horford Jaylen Brown Boston Celtics NBA Šport Horford prehitel sireno

Novica večera je, da se je Dirk Nowitzki pridružil elitnemu klubu igralcev, ki so v ligi NBA odigrali več kot 50.000 minut. Zgodovinski mejnik je sicer skazil poraz Dallasa, za katerega Nemec igra že dvajset sezon. V klubu 50.000 minut so še Kareem Abdul-Jabbar, Karl Malone, Kevin Garnett, Jason Kidd in Elvin Hayes.

NBA, izidi:

Miami Heat - Orlando Magic 109:111
Goran Dragić 13 točk, 9 skokov, 7 podaj v 35 minutah za Miami.

Detroit Pistons - Portland Trail Blazers 111:91
Indiana Pacers - Washington Wizards 102:111
New Orleans Pelicans - Utah Jazz 109:133
Denver Nuggets - Charlotte Hornets 121:104
Sacramento Kings - Chicago Bulls 104:98
LA Clippers - Dallas Mavericks 104:101

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.