Šport > Košarka
61 ogledov

Milwaukee pokazal zobe aktualnim podprvakom

Giannis Antetokounmpo Epa Giannis Antetokounmpo
Košarkarska ekipa Milwaukee Bucks je prekinila niz petih zaporednih porazov proti Cleveland Cavaliers.

V severnoameriški košarkarski ligi NBA so bile v noči na sredo na sporedu tri tekme. Philadelphia 76ers so s 95:101 izgubili proti Sacramento Kings, Washington Wizards so bili s 116:106 boljši od New Orleans Pelicans, Milwaukee Bucks pa so s 119:116 ugnali Cleveland Cavaliers.

Grk Giannis Antetokounmpo je v dresu Milwaukeeja dosegel 27 točk in šest sekund pred koncem zadel še za tri, gostje iz Clevelanda pa so ob tem utrpeli poraz s 116:119. Čeprav je LeBron James za poražence prispeval kar 39 točk, pa to ni bilo dovolj za razpoložene gostitelje, ki so tako prekinili niz treh porazov. Cleveland je slavil zmage na zadnjih petih medsebojnih tekmah, tudi tokrat v ključnih trenutkih uprizoril delni izid 24:2, a na koncu je le zmanjkalo časa za preobrat.

Dwyane Wade je prispeval 14 točk, Jeff Green 13, oba sta v zadnji četrtini dosegla po devet točk, Milwaukee pa je znal zadržati mirne živce, kljub zaostanku 112:113 v zadnjem delu tekme, ko je James zadel šest točk. A nato je bil uspešen Tony Snell, Antetokounmpo pa je zadel za tri in zmaga je ostala doma.

"Igrati je treba do zadnje minute. Dobil sem žogo v svoje roke in zadel. Želeli smo čvrsto obrambo in dobro premikati žogo. To nam je tudi uspelo in zato smo zmagali," je po tekmi povedal Antetokounmpo.

Odsotnost prvega strelca Philadelphie Joela Embiida je za Sacramento najboljše izkoristil Zach Randolph in zbral 27 točk za zmago kraljev v gosteh nad 76ers s 101:96. Embiida muči poškodba hrbta, ekipa pa je brez njega v zadnjem času vknjižila le eno zmago in kar šest porazov. Za Sacramento, ki je v tretji četrtini nadoknadil 16 točk zaostanka, je Buddy Hield kar deset od svojih skupaj 24 točk dosegel v zadnji četrtini.

Bradley Beal s 26 točkami in Mike Scott s 24 sta bila gonilna sila ob zmagi Washington Wizards nad gosti iz New Orleansa s 116:106. John Wall je dodal 18 in deset podaj za Washington, prvi strelec pelikanov pa je bil s 37 točkami Anthony Davis.

Liga NBA, izidi:

Philadelphia 76ers - Sacramento Kings 95:101
Washington Wizards - New Orleans Pelicans 116:106
Milwaukee Bucks - Cleveland Cavaliers 119:116

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice