Šport > Košarka
10013 ogledov

Neverjetna preobrazba legende slovenskih košarkarskih igrišč

Aleksandar Džikić
1/4
Profimedia Aleksandar Džikić leta 2018
Nekdanji trener obeh slovenskih košarkarskih velikanov se je dobesedno prepolovil.

Aktualni trener Budućnosti Aleksandar Džikić, ki je v preteklosti zelo zaznamoval tudi slovensko košarko, je na začetku nove sezone ABA lige skorajda neprepoznaven.

Izjemni trener, ki je v preteklosti slovel po svoji obilni figuri, je namreč izgubil na desetine kilogramov in niti najmanj ne spominja nase iz preteklih sezon, oziroma let, ki jih je preživel v Sloveniji.

Aleksandar Džikić | Avtor: AdmiralBet ABA League/Dragana Stjepanović Aleksandar Džikić leta 2021. AdmiralBet ABA League/Dragana Stjepanović

Čeprav zdaj deluje nekoliko manj "zastrašujoče", pa smo iz zdravstvenega vidika izjemno veseli za priljubljenega "Džileta", ki je poleg dvobojev na parketu očitno začel dobivati tudi boj z viškom kilogramov.

Džikić je sicer pred začetkom leta ponovno sedel na klop Budućnosti, s katero ima zaenkrat odlične rezultate. V ligi ABA zaseda drugo mesto z tremi zmagami in porazom (proti Crveni zvezdi), prav tako pa je dobil edino tekmo Evropskega pokala, ko je v gostem premagal Ulm.

To je sicer njegova druga avantura pri črnogorskem klubu, s katerim je leta 2018 osvojil ABA ligo, vmes je namreč vodil še španski Estudiantes, medtem ko si je pred tem veliko ime ustvaril v Sloveniji, ko je eno leto vodil Olimpijo (postal tudi državni in pokalni prvak) ter kar štiri sezone Krko, tekom katerih je osvojil tri državna prvenstva in dva pokala ter dosegel enega največjih slovenskih klubskih uspehov, ko je leta 2011 osvojil pokal EuroChallenge.

Aleksandar Džikić | Avtor: Epa Aleksandar Džikić na klopi Budućnosti leta 2018. Epa

Glede na to, da se ga večina slovenskih ljubiteljev košarke spominja prav iz časa, ko je blestel na klopi Krke, najnovejše fotografije shujšanega Džikića naravnost šokirajo.

 

 

Komentarjev 2
  • Avatar Sreten Lukić
    lluckyss 02:57 23.oktober 2021.

    Naj gre Kek na posvet k njemu, da ne bo še po tej strani delal sramote stroki...

  • Kolr 22:36 22.oktober 2021.

    Prosim da izbrisete/spremite naslov tega clanka. Razen da je z agencijo okradel Olimpijo ni on nikakrsna legenda Slovenskih igrisc. Prej lopov igrisc in igralcev.

Sorodne novice