Šport > Košarka
292 ogledov

Nič novega v Stožicah

košarka evropski pokal Cedevita Olimpija - Hamburg Towers Saša Despot
Cedevita Olimpija na deseti tekmi doživela deseti poraz.

Košarkarji Cedevite Olimpije tudi po desetem nastopu v evropskem pokalu ostajajo brez zmage. V Stožicah so morali priznati premoč izraelskemu Hapoelu, ki je bil boljši s 95:80.

Ljubljančani so bili po odhodu Klemna Prepeliča, ki bo kariero nadaljeval v Turčiji, ter poškodovanega Shawna Jonesa brez pravih možnosti za presenečenje in so pričakovano doživeli šestnajsti poraz na štiriindvajsetih tekmah v vseh tekmovanjih v tej sezoni.

Cedevita Olimpija je zadnjo tekmo v evropskem pokalu dobila 1. februarja 2023 proti ekipi iz Benetk, kar pomeni, da ni zmagala že na petnajstih obračunih v tem tekmovanju.

Gostje iz Tel Aviva so dobili vse četrtine, vprašanje zmagovalca pa so rešili v drugi polovici tretjega dela igre. Po vodstvu Cedevite Olimpije s 54:53 so naredili delni izid 16:3 in dvomestno prednost brez težav zadržali do konca tekme.

Pri zmajih sta največ točk dosegla Jaka Blažič (21 točk, 8 skokov) in Karlo Matković (19 točk), na začetku zadnje četrtine pa je moral na klop zaradi poškodbe rame prvi organizator igre Justin Cobbs.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice