Šport > Košarka
4702 ogledov

Novinarji: Slovenija sodi med favorite za kolajne, takšni so odstotki

Luka Dončić Profimedia
Slovenija naj bi bila presenečenje olimpijskega turnirja.

Priznani srbski športni analitik Dimitrije Ćurčić je pred olimpijskim košarkarskim turnirjem opravil anketo v kateri je sodelovalo 83 novinarjev iz Evrope (med njimi tudi naša redakcija), ZDA, Kanade, Avstralije, Brazilije in Argentine. Pri košarkarski 'sedmi sili' so med drugim Slovenijo uvrstili na četrto mesto po možnostih za kolajno. Pred četo Aleksandra Sekulića so le ZDA, Španija in Avstralija.

košarkarska reprezentanca | Avtor: runrepeat.com runrepeat.com

Slovenija naj bi imela drugi najboljši napad na turnirju, kar 42.5 odstotka novinarjev pa je menilo, da bo bila najprijetnejše presenečenje košarkarskega dela olimpijskih iger, v tej kategoriji so jo postavili na prvo mesto. Še boljše odstotke je v anketi dosegal Luka Dončić, ki so ga v individualni statistiki uvrstili na prvo mesto po številu točk (51.8%) in asistenc (55.4%).

Po rezultatih ankete, ki si jo lahko ogledate TUKAJ, ima daleč največ možnosti za zlato ameriška izbrana vrsta (72.3), največje tekmice pa ji predstavljajo Španija, Avstralija in Slovenija. Slednji pripisujejo lepo priložnost za osvojitev srebra. V tem elementu je Španija pri 34.9 odstotka, Slovenija pri 20.5, Avstralija pri 19.3. Slovenske reprezentance sicer ni med devetimi državami, ki naj bi na turnirju igrale dobro obrambo.

Razočarale naj bi predvsem Francija in Argentina, ob Sloveniji pa naj bi pričakovanja presegla tudi Nigerija.

Najkoristnejši igralec turnirja bo po mnenju novinarjev Kevin Durant (49,4%), poleg Dončića, ki je v 'dirki' za naziv MVP osvojil drugo mesto (22.9%) in naj bi blestel tako pri točkah kot asistencah, pa je za najverjetnejšega najboljšega skakalca izbran Francoz Rudy Gobert.

košarkarska reprezentanca | Avtor: runrepeat.com runrepeat.com

Kevin Durant | Avtor: Profimedia Profimedia

"Za Luko je že škoda izgubljati besed. Dejstvo je, da večina novinarjev v anketi Slovenijo vidi v boju za kolajno, njega pa kot najboljšega strelca in podajalca turnirja. To dovolj pove o spoštovanju, ki jo košarska javnost čuti do njega. Luka je že zdaj eden najboljših igralcev na svetu, kot takšen pa lahko svojo ekipo zagotovo pripelje do boja za odličja, še zlasti ob veliki želji, ki jo je že pokazal. On je magnet za zmage, ima karizmo, ki jo premore le malo košarkarjev, z velikim užitkom ga je opazovati, kako igra z veseljem. Gre za edinstveni talent," nam je sicer svoje mnenje o Dončiću povedal avtor ankete.

dončić dragić Analiza Šport V zadnjih 30 letih Ljubljančani drugi med tujci po plačah v NBA

"Na žalost si Slovenije nisem uspel dobro ogledati med turnirjem v Litvi, saj sem zavzeto spremljal agonijo Srbije v Beogradu. To, kar mi daje upanje, da lahko Slovenija pride do uspeha, je kristalno jasna hierarhija v ekipi. Ve se, kdo je za kaj zadolžen, obstaja povezanost in motivacija, to pa ob pametni igri vedno prinaša rezultate. Kolajne si ne upam napovedati, že iz spoštovanja do Španije in Avstralije, vendar me ne bi popolnoma presenetilo, če bi se Slovenija uvrstila na zmagovalni oder," je še dejal Ćurčić.

"Vsekakor vam želim veliko sreče, navijal bom za vas," je zaključil.

Mike Tobey Miha Šport V ZDA bo pred hišo plapolala slovenska zastava Luka Dončić Legendarni trener Šport Ameriški selektor o slovenski reprezentanci: "Hudičevo ..."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice