Šport > Košarka
243 ogledov

Olimpija še brez zmage na uradnih tekmah

Superpokal 2018, Petrol Olimpija - Sixt Primorska Anže Petkovšek
V regionalni ligi bosta letos nastopala dva slovenska predstavnika.

S tekmo med Petrolom Olimpijo in črnogorskim Mornarjem se bo danes začela osemnajsta sezona košarkarske lige Aba. Med dvanajstimi moštvi bosta dve iz Slovenije, poleg Ljubljančanov še Krka, ki si je udeležbo zagotovila z naslovom prvaka v drugi diviziji.

Medtem ko bo Petrol Olimpija danes ob 18. uri odigrala prvo tekmo uvodnega kroga, bodo Novomeščani zadnji na vrsti. Pri branilcih naslova iz Podgorice, Budućnosti, bodo gostovali v ponedeljek ob 21. uri.

Tekmovanje bo imelo dvaindvajset krogov, redni del se bo končal sredi marca 2019, končnica pa bo potekala tako kot zadnje tri sezone. Polfinale se bo igral na dve zmagi, finale pa na tri. Zmagovalec lige Aba ima zagotovljeno udeležbo v evroligi v naslednji sezoni, ostali trije polfinalisti dobijo mesto v evropskem pokalu, petouvrščena ekipa pa se lahko nadeja povabila za to tekmovanje.

Petrol Olimpija in Mornar sta tekmovanje v jadranski druščini začela že prejšnji teden z nastopom na superpokalu v Laktaših. Oba sta izpadla v četrtfinalu; Ljubljančani niso bili kos Crveni zvezdi, Mornar pa je moral premoč priznati Partizanu.

Ljubljančani tako še nimajo zmage na uradnih tekmah v tej sezoni, saj so ta ponedeljek izgubili tudi tekmo za slovenski superpokal proti Sixt Primorski.

"Mornar je bil minulo sezono na nek način presenečenje sezone, saj se je prebil vse do polfinala. Gre za ekipo z zelo nepredvidljivo igro, večinoma pa se osredotoča na met za tri točke. Smo zelo motivirani in pripravljeni na to, da se Mornarju oddolžimo za poraza iz prejšnje sezone," pravi trener Petrola Olimpije Zoran Martić.

Ta teden se je začelo tudi tekmovanje v drugi diviziji lige Aba. Slovenija tam zastopajo Sixt Primorska, Helios Suns in Rogaška.

Komentarjev 1
  • Lara_Woodhouse 16:45 28.september 2018.

    Dobra novica zdaj ponuja Google spletno poslovanje na domu. Za 3 ure na spletu lahko zaslužite do 958 do 1327 dolarjev na dan doma. To delo sem začel in še nikoli nisem bil srečnejši in zdaj ga delim z vami, ...prikaži več zato ga lahko preizkusite tudi. Pridružite se namm inn obiščite našo spletno stran za več podrobnosti ... ........ ➤➤➤ www.WebJob98.Com

Sorodne novice