Šport > Košarka
7481 ogledov

Pippen: Jordan je uničil košarko

Michael Jordan
V svojih spominih Scottie Pippen ni prizanašal Michaelu Jordanu.

Scottie Pippen je v navezi z za mnoge najboljšim košarkarjem vseh časov Michaelom Jordanom osvojil šest šampionskih prstanov v ligi NBA. Po seriji Zadnji ples, ki ni bila všeč Pippnu in še nekaterim Jordanovim soigralcem, ker naj bi preveč v ospredje postavljala 'prvega med enakimi' in omalovaževala vse ostale košarkarje, pa bodo za dokončni razkol med obema zvezdnikoma poskrbeli spomini, ki jih je pred kratkim objavil Pippen.

Ta je kot prvi zdaj spregovoril o nesoglasjih, ki so se pojavili že med kariero obeh mojstrov oranžne žoge. Pippen je v knjigi spregovoril tudi o dokumentarni seriji Zadni ples, kritiziral Jordana, ker je pri tem zaslužil 10 milijonov dolarjev, vsi ostali člani šampionske zasedbe pa so ostali brez zaslužka.

Pippen je med drugim zapisal, da 'Michael Jordan ne bi bil Michael Jordan, če ne bi bilo mene, Horacaa Granta, Tonija Kukoča, Johna Paxsona, Steva Kerra, Dennisa Rodmana, Billa Cartwrighta, Rona Harpera, B.J. Armstronga, Luca Longleyja, Willa Perduea in Billa Wenningtona'.

Norčeval se je iz pete tekme v velikem finalu leta 1997, ko so se Bulls pomerili z Utah Jazz, za katero velja, da jo je Jordan odigral vrhunsko in to navkljub visoki temperaturi in dehidriranosti. Poudaril je, da Bulls niso osvojili šest naslovov zaradi Jordanovega odnosa do ekipe, ampak jim je to uspelo kljub njegovemu vedenju.

jordan pippen | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Zdaj je naredil še korak dlje: "Lahko rečem, da je Mike uničil košarko. Na igriščih je v 80-ih letih žoga krožila, podajala si jo je cela ekipa. To se je v devetdesetih nehalo. Otroci so želeli biti kot Jordan. A Mike ni podajal, ni želel niti skakati niti pokrivati najboljše tekmece. Želel je, da vsi delajo zanj."

"To je razlog, da sem vedno mislil, da je LeBron James najboljši košarkar v zgodovini. Na terenu počne prav vse in je predstavnik takšne igre, kakršna bi ta morala biti," je zaključil Pippen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice