Šport > Košarka
8864 ogledov

Prestopna bomba v NBA, bo Dragič postal tolažilna nagrada?

goran dragić dwayne wade Reševalni pas/Twitter
Dvakratni MVP finala lige NBA bo kariero nadaljeval pri Los Angeles Clippers, poročajo ameriški mediji. V mestu angelov bo združil moči z zvezdnikom Oklahome City Thunder.

Košarkarskemu moštvu Los Angeles Clippers je uspel veliki met, saj mu je v svoje vrste uspelo privabiti enega najbolj zaželenih prostih igralcev v ligi NBA. Kawhi Leonard, najkoristnejši igralec lanskega finala, v katerem je Raptorse vodil do prvega naslova v zgodovini franšize, je s Clippersi podpisal štiriletno pogodbo v vrednosti 142 milijonov ameriških dolarjev. 

 | Avtor: Epa Epa

Poleg Leonarda se bo na zahodno obalo preselil tudi zvezdnik Oklahome City Thunder Paul George. Clippers bodo v nasprotno smer poslali Italijana Danila Galllinarija in Shaia Gilgeousa-Alexandra ter zasedbi iz Oklahome prepustili rekordno število košarkarjev na prihajajoči naborih.

Manj slavno moštvo iz Los Angelesa se je z odmevnima prestopoma prelevilo v "superekipo", kar bo protiutež 16-kratnim prvakom lige NBA Los Angeles Lakers, kjer imajo velika pričakovanja po združitvi LeBrona Jamesa in Anthonyja Davisa. 

Moštvi iz mesta angelov si bosta po selitvi Kevina Duranta iz Golden State Warriors v Brooklyn Nets bržkone konkurirali za prevlado v zahodni konferenci.

Kevin Durant Uradno Šport Durant se za 164 milijonov seli na vzhodno obalo Konec ere Šport Curry za Duranta preletel 12.000 kilometrov

Leonard je v redni sezoni prispeval 26,6 točke, 7,3 skoka, 3,3 podaje in 1,8 ukradene žoge v 34,0 minute. Še boljši je bil v končnici, kjer je svoje povprečje dvignil na 30,5 točke, 9,1 skoka ter 3,9 podaje. Po koncu rednega dela je odigral še 24 tekem in skupno dosegel 732 točk, kar je tretji najboljši izkupiček vseh časov, po Michaelu Jordanu (759; 1992) in LeBronu Jamesu (748; 2018).

 | Avtor: Epa Epa
Leonard je edini košarkar poleg Jamesa in Kareema Abdula Jabbarja, ki je priznanje MVP finala osvojil z različnimi moštvi. S selitvijo v Los Angeles bo postal tudi prvi aktualni MVP, ki bo igral za drugo ekipo. 

201 centimetrov visoki krilni košarkar je že tretji superzvezdnik Toronto Raptors, ki je moštvo zapustil kot prost igralec, po Tracyju McGradyju (Orlando Magic; 2000) in Chrisu Boshu (Miami Heat, 2010).

Leonard je kariero zsačel pri San Antonio Spurs, kjer je pred selitvijo v Toronto odigral sedem sezon in osvojil en šampionski prstan (2014). Lanska sezona, v kateri se je veselil drugega naslova prvaka, je bila njegova najboljša doslej.

Košarkarja so si močno želeli v moštvu Los Angeles Lakers, vendar Leonard ni bil zainteresiran za igranje z Jamesom in Davisom. Bolj so mu dišali Clippersi, kjer si želel vsaj enega zvezdniškega pomagača. Prav dogovor med Leonardom in Georgeom naj bi na koncu pripomogel k podpisu z obema igralcema.

LeBron James Komaj zadihal Šport Pretresov še ni konec, Dragiću se odpira edinstvena priložnost

V zgodbo na tem mestu spet vstopa Goran Dragić, ki bi po za zdaj neuradnih informacijah lahko postal tolažilna nagrada za Los Angeles Lakers. Ti so si v svojih vrstah želeli Leonarda, zdaj pa naj bi svojo pozornost preusmerili na slovenskega organizatorja igre.

Dragić ni prost igralec, potem ko je izkoristil opcijsko sezono v petletni pogodbi z Miamijem. Njegova plača za prihodnjo sezono znaša 19,2 milijona dolarjev. 

jimmy butler dwayne wade Navijači na nogah Šport Dragićev bodoči soigralec takole govoril o Miamiju

Komentarjev 1
  • Avatar Savistarra
    Savistarra 01:38 07.julij 2019.

    Ali veš, kje najti žensko za eno noč? Pridite v >>> www.Bredhot.Com