Šport > Košarka
2031 ogledov

Sinova dveh legend nista bila izbrana na naboru, a še imata možnost

Shareef O'Neal Profimedia
Klubi med 58 košarkarjev niso uvrstili dva slavna priimka.

Scotty Pippen mlajši in Shareef O'Neal, sinova legend Scottieja Pippna in Shaquilla O'Neala, se na draftu nista prebila med 58 košarkarjev, ki so jih v dreh krogih nabora izbrali NBA klubi. Vseeno še imata priložnost, da zaigrata med elito.

Takoj po naboru so za oba zanimanje namreč pokazali LA Lakers, ki so ob številnih menjavah igralcev v zadnjih letih pravzaprav ostali brez pickov na naborih. Tokrat so si iz težav Jezerniki pomagali s tem, da so Orlandu ponudili pick drugega kroga na naslednjem naboru, hkrati pa so franšizi iz Floride namenili še finančno odškodnino. Z omenjenim pickom so kot 35. sicer izbrali Maxa Christieja, za morebitno sodelovanje s preostalimi mladimi igralci pa je bilo potrebno počakati do konca nabora.

Paolo Banchero NBA Šport Presenetljiv razplet nabora, Slovencu ni uspelo

Med 'nedraftiranimi' st bila tudi Pippen Jr. in O'Neal. Prvi je s strani Lakers že prejel 'dvosmerno pogodbo' (two-way conract), ki bo tako v naslednji sezoni na širšem seznamu igralcev franšize iz Los Angelesa. Zaigral bo namreč za podružnično ekipo v razvojni ligi, po potrebi pa ga bodo poklicali tudi v prvo moštvo Jezernikov.

O'Neal ima pred sabo še težje delo, zaenkrat je dobil povabilo le na 'poletno ligo', kjer bo moral dokazati svoje sposobnosti in se tako izboriti za nadaljevanje sodelovanja.

Shareef tako kot slavni oče sicer igra na poziciji centra, a z 211 centimetri in 'le' 100 kilogrami ne deluje tako zastrašujoče. Star je 22 let, prvo sezono v univerzitetni košarki pa je zaradi težav s srcem izpustil. Kasneje je s slovite UCLA presedlal na Louisiana State, kjer je v preteklosti blestel tudi Shaquille. Zaradi težav s stopalom je sicer Shareef zaigral le na 14 tekmah, v povprečju pa zbral 2.9 točke in 2.1 skoka. Lahko bi se še za eno leto vrnil na univerzo, a je kljub javnemu nasprotovanju očeta želel poizkusiti srečo na naboru.

Več možnosti za igranje med elito ima leto mlajši Scotty Pippen, ki je na univerzi Vanderbilt dve od skupno treh sezon odigral s povprečjem več kot 20 doseženih točk. Je dober strelec in tako kot oče odličen obrambni igralec, vendar njegovo težavo za prestop v ligo NBA predstavlja višina, visok je 185 centimetrov. S tem je avtomatično omejen na pozicijo enke, vendar mu po mnenju strokovnjakov primanjkuje prava sposobnost razigravanja soigralcev, da bi mu uspelo na tem položaju.

Scotty Pippen Jr. | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice