Šport > Košarka
352 ogledov

Cade Cunningham prvi izbor na naboru

Cade Cunningham Profimedia
Cunningham prvi nabor lige NBA.

Na letošnjem naboru severnoameriške košarkarske lige NBA je imela pravico prvega izbora ekipa Detroit Pistons. Ta je kot prvega izbrala 19-letnega branilca Cada Cunninghama, ki je v pretekli sezoni igral za Oklahomo State University. Cunninghamovo povprečje je bilo 20,1 točke, 6,2 skoka, 3,5 podaje in 1,6 ukradene žoge. Leta 2019 je bil tudi član ameriške reprezentance do 19 let, ki je osvojila naslov svetovnih prvakov.

"Še vedno je noro. Besede ne morejo izraziti čustev. Pripravljen sem, da vidim, kaj lahko pokažem na naslednji stopnici," je po izboru dejal 19-letnik. Detroit je imel lani razmerje zmag in porazov 20-52, pravico prvega nabora pa je na loteriji dobil 22. junija.

Houston Rockets, ki je lani zmagal le 17-krat, je izbiral kot drugi in v svoje vrste pripeljal 19-letnika Jalena Greena, ki se je pred tem kalil v razvojni ligi NBA, ligi G. Green je v pretekli sezoni za ekipo Ignite v povprečju dosegal 17,9 točke, 2,1 skoka in 2,8 podaje.

Cleveland Cavaliers so izbirali kot tretji in v svoje vrste pripeljali 213 cm visokega Evana Mobleyja, ki je lani za Univerzo v Južni Kaliforniji v povprečju dosegal 16,4 točke, 8,7 skoka in 2,4 podaje. Četrti po vrsti Toronto je izbral Scottieja Barnesa in peti Orlando Jalena Suggsa.

Oklahoma City, ki je izbirala kot šesta, je pripeljala 18-letnega avstralskega branilca Josha Giddeyja, Golden State je prav tako izbral 18-letnika, in sicer Jonathana Kuminga iz Demokratične republike Kongo. Kuminga je že pri 13 letih odšel v ZDA in vse od takrat do letošnjega nabora ni videl staršev. "Težko je bilo, ampak to sem moral narediti, da so moji starši lahko ponosni name. To me je motiviralo, da sem postal kar najboljša oseba, kar sem lahko," je ob tem dejal Kuminga.

Devetnajstletni Nemec Franz Wagner je kot osmi po vrsti odšel k Orlandu, kjer že igra njegov starejši brat Moritz. Denver Nuggets slovenskega košarkarja Vlatka Čančarja je v prvem krogu nabora izbral 20-letnega Nah'Shona Hylanda. Miami Heat Gorana Dragića in Dallas Mavericks Luke Dončića v prvem in drugem krogu nista imela pravice do nabora.

Komentarjev 1
  • Charles_Segura 14:15 30.julij 2021.

    Zdaj bo Google za spletno delo od doma plačeval od 25.000 do 30.000 dolarjev na mesec.Z mojo zadnjo mesečno spletno plačo sem prejel 27483 dolarjev iz računa paypal. Več o tem na tej spletni strani ......... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

Sorodne novice