Šport > Košarka
130 ogledov

Širitve (najbrž) ne bo, išče se novo vodstvo

liga aba žoga košarka parket ABA
Vodstvo košarkarske lige ABA je na zasedanju v Banjaluki razpravljalo o širitvi lige.

Pogovori predstavnikov klubov regionalne lige so trajali več ur, klubi pa so dosegli več dogovorov. Širitve lige zaenkrat niso potrdili in je malo verjetno, da jo bodo. Skupščina bo zasedala še enkrat v roku 20 dni in znova govorila o širitvi. To pomeni, da se Petrol Olimpija, ki je v letošnji sezoni izpadla iz lige ABA, na račun širitve lige ne bo vrnila oziroma obstala v elitni jadranski druščini.

košarka Sixt Primorska - Petrol Olimpija Liga Nova KBM/foto Šport Sixt Primorska do prvega naslova v zgodovini

Govorili so o prošnjah o priključitvi grških Olympiacosa in Panathinaikosa ter izraelske Bnei Herzliye. Prišli so do zaključka, da morajo klubi najprej oddati vso potrebno dokumentacijo v skladu z ustanovnimi akti lige ABA, med drugim morajo imeti dovoljenja domačih košarkarskih zvez.

Na skupščini lige ABA so sodelovali predstavniki dvanajstih klubov, ki so odločitve sprejemali z večino.

Vodstvo lige ni podaljšalo mandata trenutnemu direktorju Krešimiru Novoselu ter športnemu direktorju Žarku Čabarkapi, ki se jima pogodba izteče konec maja, zato bo začelo z iskanjem novih funkcionarjev.

Crvena zvezda : Budućnost "Sodniki so se bali" Šport Pri Zvezdi za kaos krivijo Budućnost, ta zahteva odvzem naslova

Delegati so se strinjali, da se podobe s finala lige ABA med Budućnostjo in Crveno zvezdo ne smejo več ponoviti. Nešportni, huliganski izpadi tako navijačev oziroma gledalcev v Beogradu kot Podgorici so bili namreč na meji regularnosti. Predsednik Crvene Zvezde Nebojša Čović in predsednik Budućnosti Dragan Bokan sta dobila denarni kazni v višini 10.000 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice