Šport > Košarka
2586 ogledov

Takšnih prizorov v Ljubljani že dolgo ni bilo

Cedevita Olimpija twitter Cedevita Olimpija
Košarkarji Olimpije so se prebili med osem najboljših v EuroCupu.

Košarkarji Cedevite Olimpije so v osmini finala evropskega pokala premagali Turk Telekom s 93:80 (29:16, 60:38, 80:52). V dvorani Stožice se je po dolgem času na klubski košarkarski tekmi zbralo 8.000 gledalcev, ki so bili med in po koncu prepričljive predstave, zmaji so ob koncu tretje četrtine že vodili za 30 točk, navdušeni.

Po zadnjem pisku sirene so se tudi košarkarji gledalcem prišli zahvaliti za podporo. Gre za prizore, ki so bili v zadnjih letih prej izjema kot pravilo.

Najboljši pri Cedeviti Olimpiji so bili Jaka Blažič z 20 točkami, Alen Omić, ki je zbral 15 točk in 16 skokov, ter Zoran Dragić in Jacob Pullen, ki sta k zmagi dodala po štirinajst točk.

Alen Omić EuroCup končnica Šport Zmaji v polnih Stožicah izjemni, preboj med osem najboljših

Ljubljančani se bodo v četrtfinalu pomerili z zmagovalcem dvoboja med beograjskim Partizanom in turškim Bursasporom, ki je na sporedu v sredo ob 20.30. V primeru zmage Partizana bo tekma 26. ali 27. aprila v Beogradu, ob zmagi Turkov pa v Stožicah.

Jaka Blažič | Avtor: twitter Cedevita Olimpija twitter Cedevita Olimpija

Jurica Golemac | Avtor: twitter Cedevita Olimpija twitter Cedevita Olimpija

Alen Omić | Avtor: twitter Cedevita Olimpija twitter Cedevita Olimpija

Komentarjev 1
  • radovednica 08:14 20.april 2022.

    Vse super, krasno, končno nekaj. A kaj pomaga, ko jih čaka v naslednjem kolu, Partizan. Škoda truda, saj ne bodo naredili kaj prida ali nič.