Šport > Košarka
3233 ogledov

"Trump je budala, strahopetec ter neuravnovešen idiot!"

gregg popovich Epa
Eden najbolj legendarnih košarkarskih trenerjev vseh časov je močno udaril po predsedniku Združenih držav Amerike ter podprl protestnike.

Legendarni košarkarski trener NBA ekipe San Antonio Spurs ter aktualni selektor reprezentance ZDA, Gregg Popovich, je v svojem medijskem nastopu za revijo The Nation neposredno napadel predsednika Donalda Trumpa ter javno podprl proteste, ki so zajeli ZDA po umoru temnopoltega Georga Floyda.

"Policijsko nasilje in rasizem videvamo že dalj časa, toda nič se ne spreminja. Zato so ti protesti tako eksplozivni, toda brez pravega vodstva ter razumevanja problema nikoli ne bomo prišli do pravih sprememb. Beli Američani se izogibajo, da enkrat za vedno obračunajo s to težavo, saj smo imeli privilegij, da se lahko temu izognemo. To se mora spremeniti," je začel Popovich.

Gregg Popovich | Avtor: Profimedia Profimedia

"Če bi Donald Trump imel možgane, pa čeprav 99% cinične, bi nastopil ter povedal kaj, kar bi združilo ljudi. Toda njemu je vseeno za zbližanje ljudi. Celo zdaj. Tako je neuravnovešen. Pomemben je samo on ter to, kar njemu odgovarja. Nikoli ga ni brigalo za obče dobro. Takšen je vedno bil."

"Potrebujemo predsednika, ki bo izstopil ter enostavno povedal, da so črna življenja pomembna! Samo to. Toda on to ne bo in ne more narediti. Ne more, ker mu je pomembneje, da zadovolji majhno skupino sledilcev, ki podpirajo njegovo norost. Toda celotna zgodba je večja od Trumpa. Celoten sistem se mora spremeniti. Osebno bom napravil vse v svoji moči, da pomagam, ker vodje to počno. Toda on ne more napraviti ničesar, da bi nas popeljal na pozitivno pot, ker ni vodja," je še pojasnil Popovich, preden je resnično z vso silo udaril po predsedniku:

Donald Trump | Avtor: Epa Epa

"Na mestu predsednika imamo budalo. On ni samo nekdo, ki deli narod. Je uničevalec družbe. Njegova prisotnost vas ubija. Živega vas bo pojel za svoje interese. Zgrožen sem, da imamo predsednika, ki ni v stanju povedati, da so črna življenja pomembna. In zato se skriva v kleti Bele hiše. On je strahopetec, ki ustvari problem, nato pa kot šolarček zbeži pred njim. Pravzaprav sem mnenja, da ga je najbolje ignorirati. Trump tako ali tako ne more napraviti ničesar, da bi popravil to situacijo, zaradi tega kar v resnici je - neuravnovešen idiot!"

 

Komentarjev 5
Sorodne novice