Šport > Košarka
2745 ogledov

Velesila na EP šele po drami v zadnjih sekundah

Litva Danska Reševalni pas/Twitter
Zadnje kolo kvalifikacij za evropsko košarkarsko prvenstvo je prineslo izjemno napet obračun v Vilni.

V okviru kvalifikacijske skupine C sta se v šestem kolu v "mehurčku" v Vilni srečala domača Litva in Danska. Slednja v košarki ne kotira prav visoko, a je bila na pragu senzacije.

V Vilni so Danci potrebovali zmago, s katero bi se uvrstili na EuroBasket 2022 in košarki tradicionalno naklonjeno Litvo obsodili na izpad. Že pred poslednjim obračunom si je prvo mesto namreč zagotovila Belgija, edina preostala reprezentanca v skupini - Češka, pa je bila kot ena od gostiteljic turnirja že uvrščena na prvenstvo.

Črna gora Nemčija Konec kvalifikacij Šport Znani vsi udeleženci EuroBasketa

In v Vilni je šlo povsem na nož, o potniku na EP je odločal zadnji napad. Danci so zaostajali za točko in odgovornost je prevzel Adama Darboe.

Podal se je pod koš in bil pred uspešnim polaganjem, ko je njegov poskus z blokado ustavil Mantas Kalnietis in ohranil zmago svoje ekipe (77:76). Danci nato niso uspeli dovolj hitro storiti prekrška in tekma se je iztekla.

Belgija in Litva sta imeli na koncu izkupiček štirih zmag in dveh porazov, Češka in Danska pa sta zbrali po dve zmagi in štiri poraze.

košarska reprezentanca Kvalifikacije EP Šport Za konec poraz
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice