Šport > Košarka
19714 ogledov

Veliki zasuk, pri tej ekipi bo sezono nadaljeval Goran Dragić

Goran Dragić Profimedia
Kljub številnim govoricam bo očitno Goran Dragić vendarle zaključil sezono v dresu Chicago Bulls.

Chicago Bulls so zagotovo največje razočaranje NBA sezone 2022/23! Ekipa iz zvezne države Illinois ima v svoji postavi kar pet igralcev, ki so že nastopili na tekmi vseh zvezd, a vseeno eksperiment z združitvijo treh velikih zvezdnikov DeMarja DeRozana, Zacha LaVina in Nikole Vučevića ne deluje.

Potem ko so lansko sezono še končali na šestem mestu vzhoda ter se nato ekspresno poslovili v končnici proti Milwaukee Bucks, pa je letošnja sezona prava katastrofa, saj so biki po seriji šestih zaporednih porazov trenutno celo na enajstem mestu vzhodne konference, ki ne prinaša niti dodatnega turnirja za končnico.

Goran Dragić | Avtor: Profimedia Profimedia

Mnogi so tako verjeli, da bodo Bulls ena najbolj aktivnih ekip pred iztekom prestopnega roka, saj preprosto morajo nekaj storiti, trenutna ekipa namreč ne funkcionira tako, kot so si zamislili. Mnogi so celo napovedovali razprodajo največjih zvezdnikov ter popolno prenovo ekipe.

A do tega ni prišlo, Chicago se je odločil, da zadrži jedro svoje ekipe. Se je pa zato vsaj pričakovalo, da bodo Bulls izplačali pogodbe in se zahvalili nekaterim svojim izkušenim košarkarjem, saj preprosto nima smisla takšne igralce imeti v ekipi, ki ni sposobna poseči po najvišjih mestih.

Med slednjimi se je tako omenjalo ravno še druga dva nekdanja udeleženca tekme zvezd iz Chicagove ekipe, Gorana Dragića in Andreja Drummonda. Oba veterana imata precej obrobno vlogo v ekipi, vse skupaj pa se bo za Dragića še poslabšalo, saj je ekipo kot prost igralec okrepil Patrick Beverley, ki bo najverjetneje zasedel Goranovo mesto organizatorja igre, ki prihaja v igro s klopi.

Že takoj ob koncu prestopnega roka se je omenjalo, da je precej verjetno, da Bulls odkupijo in predčasno končajo Dragićevo pogodbo, po prihodu Beverleya pa so bili številni prepričani, da bo ravno Slovenec tisti, ki bo moral oditi ter sprostiti mesto na seznamu igralcev Chicaga.

Nekateri so že ugibali, da bi se Slovenec lahko vrnil k Miami Heat ali celo k prvim favoritom za naslov Phoenix Suns, a iz te moke ne bo kruha, saj Dragić ostaja v Chicagu. ESPN-ov strokovnjak za prestope Adrian Wojnarowski je namreč že potrdil, da bodo Bulls ustvarili prostor za Beverleya tako, da bodo odslovili centra Tonyja Bradleya.

Legendarni slovenski kapetan tako ostaja v vetrovnem mestu, a se bo njegov položaj po prihodu Beverleya še poslabšal, saj bo v rotaciji Chicaga zdrsnil še za eno mesto. Dragić je sicer na začetku sezone povprečno na tekmo dobival več kot 25 minut priložnosti za igro, njegovo povprečje pa je tekom sezone padlo na vsega 15 minut.

Dragić je sicer za Bulls nastopil na 51 tekmah (nikoli v prvi postavi), za ekipo iz Chicaga pa povprečno dosega 6,4 točke, 1,4 skoka in 2,7 asistenc na tekmo.

Komentarjev 1
  • andrej084 11:43 22.februar 2023.

    Prej ko bo spoznal, da so leta košarke minila, lažje bo za njega. Pa še eno si naj najde, ki ga ne bo oskubila do kosti, div je pa rako ali tako že....

Sorodne novice